Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Els riscos de dormir amb el mòbil encès

Els riscos de dormir amb el mòbil encès

Publicat per ÀgilServis a 2 de jul. 2016 | 7/02/2016

Els riscos de dormir amb el 
mòbil encès.

Les actuals prestacions dels smartphones o telèfons intel·ligents s'han convertit a aquests dispositius en una mena d'extensió del nostre cos. Anem amb ells a tot arreu; fins i tot al bany i, per descomptat, dormen al nostre costat, encara que sigui a la tauleta de nit i poques vegades els apaguem. Quins riscos comporta dormir amb el mòbil encès? Segons un estudi publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) el problema procedeix de la pantalla dels dispositius (sigui mòbil, ebook, portàtil o tablet). 
La luminescència de les pantalles redueix la melatonina (l'hormona reguladora de la son) ia més perllonga el temps que triguem a adormir-nos. També retarda i redueix el son REM ; l'estat d'alerta augmenta a la nit -al contrari de com hauria de ser- ... tot això fa que retardem l'hora de la son i que patim d'insomni o de deficiències en el somni per aquesta interrupció silenciosa dels ritmes cardiac de l'organisme. Per si això fos poc, el fet que segons abans de disposar-nos a dormir i tancar els ulls, hàgim fet una ullada al nostre dispositiu, hiperrealista nostre cervell, el que és l'efecte contrari que necessitem abans de dormir. Perquè el nostre cervell descansi i hem de dormir el millor possible, hauríem apagar els nostres mòbils i mai encendre mentre dormim ja que qualsevol vibració, so o espurna pot despertar-nos i interrompre els nostres cicles de son.
 Despertar-nos sovint per una notificació lluminosa al mòbil ens porta al que s'ha denominat com "insomni tecnològic" , una patologia que provoca insomni en la seva fase més inicial però que, en alguns casos, pot provocar despertar intransitiu i tornar-se més acusat. 
 Font: muyinteresante
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars