Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Les teves joguines oblidades encara poden il·lusionar

Les teves joguines oblidades encara poden il·lusionar

Publicat per ÀgilServis a 5 de gen. 2013 | 1/05/2013

Les teves joguines oblidades encara poden il·lusionar
Campanya de recollida de joguines
Autor: malglam
De vegades desitgem amb intensitat allò que no tenim, però ens en cansem o oblidem ràpidament quan ja ho tenim. Segur que a casa teva tens joguines que van ser objecte de desig i que ara ja no fas servir, oblidades en l’obscuritat d’un calaix o un bagul. Però aquestes joguines encara tenen prou vida i energia per tornar a il·lusionar a altres nens i nenes.
Quantes cartes als reis has degut fer de petit? De ben segur que no et tallaves ni un pèl a l’hora d’afegir joguines a la llista. I encara posaves mala cara si el dia de reis algun dels regals sol·licitats no t’arribava... Pensa que hi ha molts infants que no tenen ni paper ni boli per escriure la carta de la il·lusió.
No és un Nadal qualsevolLes campanyes nadalenques de recollida de joguines han esdevingut un clàssic d’aquesta època de l’any, però enguany arriben en un moment molt delicat. Ja fa diversos anys que veiem com la situació de crisi fa augmentar el nombre de famílies en situació d’atur, moltes d’elles amb el termini de la prestació exhaurit cosa que els fa entrar directament en una inesperada situació de pobresa. I els fills i les filles d’aquestes famílies són les víctimes més vulnerables d’aquesta situació.
No tens excusaAquell puzle quasi nou que no has completat mai, aquell videojoc que ja no t’interessa... segur que tens joguines en bones condicions que ja no utilitzes i que poden fer feliços a molts infants. I hi ha multitud de llocs per tot Catalunya que les recullen. Si no saps on has d’anar o a qui t’has d’adreçar t’ho posarem molt fàcil. L’ajuntament del teu municipi, les associacions de veïns, les entitats i les associacions, les universitats i les ONG socials duen a terme aquestes campanyes de recollides de joguines. Segur que tens alguna d’aquestes campanyes ben a prop teu.
I si vols involucrar-t’hi encara més, pots oferir-te com a voluntari/a actiu en aquestes o altres campanyes solidàries que organitzen les institucions i les entitats per tal que els més desfavorits passin unes festes el més agradables possible
Unes joguines de gran valorNo parlem del valor material que poden tenir les joguines, sinó d’altres més intangibles a curt termini. Un infant sense joguina és un infant discriminat i exclòs socialment. Les joguines amaguen un impagable valor educatiu i didàctic on els infants comencen a desenvolupar aptituds i habilitats que poden ser claus en el seu creixement i en el seu futur. Quants arquitectes hauran sortit d’una joguina de construcció? Quants artistes hauran emergit a partir d’una simple capsa de llapissos de colors i una llibreta?
Un petit gest pot ser molt important per a molts infants. Et quedaràs sense participar? Us convidem a entrar al nostre mur de Facebook i explicar-nos quines joguines heu donat.

Jove.cat
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars