Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Un empresari dissenya les primeres vambes per a dona pensades per conduir

Un empresari dissenya les primeres vambes per a dona pensades per conduir

Publicat per ÀgilServis a 27 de des. 2012 | 12/27/2012


Un empresari dissenya les primeres vambes per a dona pensades per conduir

EFE / Madrid ElPeriodico.cat
Conduir amb talons és molt complicat, però un jove emprenedor valencià, Rafa Guillem, ha trobat la solució: ha creat les primeres vambes de dona concebudes expressament per conduir, que ha batejat com a Nubhes.
zoomLes vambes Nubhes, dissenyades per conduir.
Les vambes Nubhes, dissenyades per conduir. Marc Vicens (Jovi Fotografs) | EFE
La idea va sorgir quan Guillem es va adonar que "les sabates de dona moltes vegades no estan pensades per conduir" en especial pels talons, assenyala el dissenyador. Encara que moltes dones porten un parell de sabates "més còmodes" per canviar-se quan arriben al cotxe, aquestes habitualment "no estan dissenyades per conduir", explica.
Així, l'objectiu era aconseguir un calçat "segur i confortable", que millorés la conducció i la comoditat, de manera que aquest jove emprenedor es va associar amb Inescop, l'Institut de Calçat d'Elda, el bressol de la indústria sabatera espanyola.

COMPRA PER INTERNET

El disseny incorpora una part rugosa a la puntera i el taló, "perquè la sabata s'agafi millor" al pedal, i una estructura que té en compte la biomecànica del turmell perquè "no es carreguin les cames", detalla el promotor d'aquest parell de sabates. A més, no tenen cordons, són molt lleugeres i transpirables. I és que Nubhes és la materialització d'un projecte amb què l'emprenedor valencià va fer diferents proves fins a arribar al prototip final, que es pot adquirir a través d'internet, en dos colors.
Cada parell de vambes tenen incorporades peces reflectants a la part del davant i del darrere per "augmentar la visibilitat" en cas que sigui necessari baixar del cotxe, i una motxilla que es penja a la part posterior del seient per facilitar el seu transport "i que no molestin", detalla Guillem.
Les dones que les han provat li han comentat que conduir amb Nubhes és "com conduir ambsabatilles d'estar per casa", i que, encara que no estan concebudes per caminar, moltes dones també les utilitzen per a activitats com tai-txi o Pilates.

CAMINAR PELS NÚVOLS

Amb aquests comentaris Guillem veu complerts els seus objectius, que també va voler plasmar en el nom del producte. "Nubhes va ser escollit pel seu promotor perquè "caminar amb aquestes vambes és com caminar pels núvols", i per un joc de paraules, ja que aquest apel·latiu respon a les primeres lletres de "noves, útils, boniques, higièniques i segures".
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars