Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Ets dels que no volen còpia quan pagues amb targeta?

Ets dels que no volen còpia quan pagues amb targeta?

Publicat per ÀgilServis a 11 de des. 2021 | 12/11/2021

 Ets dels que no volen còpia quan pagues amb targeta?

Dir-li que "no cal" al venedor que t'ofereix una còpia després de pagar amb la targeta pel datàfon pot tenir conseqüències greus. I si demanes el resguard, guarda'l.


Un altíssim percentatge de persones no demana ni vol còpia del resguard del datàfon després d'efectuar una operació amb targeta de crèdit. Els motius i arguments són variats: "Per què vull tant paperot?", "s'esborrarà amb el pas del temps", "amb el tiquet de compra em sobra", "es deteriora el medi ambient".

Els dependents i les dependentes pregunten gairebé sempre si volem còpia, i nosaltres la rebutgem sense adonar-nos que podem estar sembrant la llavor d'una petita o gran tragèdia, segons els diners que perdem i com sigui la nostra situació econòmica. El Banc d'Espanya ha advertit que el terme còpia no respon a la realitat, ja que és el resguard del terminal de punt de venda (TPV) amb els detalls del pagament.

“Potser diguis que no i probablement aquesta és una bona decisió; no ho necessites i, a més, així protegeixes el medi ambient” , assenyala el mateix Banc d'Espanya, però si és aquesta la teva decisió, molt respectable, et recomanen fer alguna cosa abans refusar el comprovant: “Assegureu-vos que t'han cobrat la quantitat adequada i que figura així a la pantalla del TPV”.

El mateix organisme, segons informa Huffington Post,  admet que això, que hauria de ser una cosa òbvia perquè es tracta de comprovar el que pagues, no sempre es fa. Especialment ara, que després de la pandèmia, la immensa majoria de la població s'ha acostumat als pagaments contactless , molt ràpids i als quals de vegades no prestem l'atenció que posàvem en els pagaments amb clau.

"Potser de vegades actuïs de forma automàtica i ni miris el que et cobren" , alerta el Banc d'Espanya, que ens recorda que els pagaments  contactless  en què no se sol·licita el PIN estan limitats actualment  fins a 50 euros , de manera que si teclegen un import superior necessàriament et demanaran la clau i hauràs de mirar el terminal. Afegeixen, que, de totes maneres, fins i tot fins a aquesta quantitat, es poden produir errors complicats de solucionar. 

“En tot cas, fins a aquesta quantitat, es pot produir un error que sempre és pesat resoldre”, subratlla. No oblidem que hi ha casos en què, fins i tot amb el pin de quatre dígits, hi ha persones que han pagat imports molt superiors sense adonar-se'n, i sense que intervingués la mala fe del dependent. 


FONT DE LA NOTÍCIA. 👉👉👉 aquí
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars