Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Què passa si no fas el nou examen per a ciclistes de la DGT i vols anar en bicicleta?

Què passa si no fas el nou examen per a ciclistes de la DGT i vols anar en bicicleta?

Publicat per ÀgilServis a 14 de gen. 2021 | 1/14/2021

 Què passa si no fas el nou examen per a ciclistes de la DGT i vols anar en bicicleta?

Des de la DGT s'està tractant de treballar en alguns aspectes que fins ara se li escapaven i han aprovat una sèrie de cursos per a ciclistes.

Són nombrosos els canvis que s'estan vivint a la DGT. Fa uns mesos us informem sobre els cursos i permisos que han preparat per a patinets elèctrics , però la veritat és que també es van a activar una sèrie de cursos per a ciclistes que estaran disponibles a partir d'aquesta setmana . 

Els cursos de la DGT per a ciclistes començaran a realitzar-se a partir del pròxim divendres 15 de gener i, segons la informació Autobild , s'oferiran a través d'l'Aula Oberta que tenen. Aquest és un " espai de formació per a la seguretat viària des del qual accedir a informació, recursos educatius i les plataformes per a grups de treball i formació en línia de la DGT ".

Encara no es coneixen en detall els temaris d'aquests cursos , s'informa que tindran un contingut similar a altres que s'ofereixen pel que fa a unes regles bàsiques sobre el codi circulatori així com les penalitzacions que es poden patir. Els perills de les drogues i l'alcohol també hi seran presents, recordem que un ciclista pot ser multat a causa d'aquests.

Es té en compte que els temes a estudiar també tractaran la mecànica de les bicicletes, la seva conducció, on està permesa i altres aspectes que són d'interès i hauria de conèixer qualsevol que surti a la carretera amb elles.

Però cal aclarir un punt important sobre aquests cursos: seran voluntaris, en cap cas passaran a ser tràmit obligatori per sortir amb la bicicleta per ciutat o carretera. L'objectiu inicial amb aquest projecte és el de conscienciar i oferir una ajuda a aquells que vulguin millorar els seus coneixements sobre les bicicletes i com circular amb elles.

Tot i així, cal pensar que en un futur s'activin aquests cursos com a obligatori en cas de patir alguna penalització o multa. Però de moment això només és una conjectura que s'està tractant .

De tota manera, a partir del dia 15 comptarem amb més informació a l'respecte i podrà apuntar-se a un d'aquests cursos qui ho desitgi. Et recomanem que entris a Aula Oberta de la DGT si vols obtenir més informació a l'respecte.



COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars