Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Catalans d'origen immigrant defensen la independència en el vídeo de precampanya d'ERC

Catalans d'origen immigrant defensen la independència en el vídeo de precampanya d'ERC

Publicat per ÀgilServis a 25 d’oct. 2012 | 10/25/2012

Catalans d'origen immigrant defensen la independència en el vídeo de precampanya d'ERC



EL PERIÓDICO.Cat / Barcelona
"L'independència és un projecte que abraça tots els ciutadans de Catalunya". Aquest el títol, missatge i resum del vídeo de precampanya que ERC ha presentat i que recull el testimoni deveïns de Sant Vicenç dels Horts --localitat de la qual és alcalde el candidat republicà, Oriol Junqueras--, tots d'origen immigrant, i que, la majoria utilitzant el castellà, donen el seu suport al projecte independentista d'ERC.

Més informació

"No ser català de naixement però sentir-se català, i això també val", "un no ha d'haver nascut aquí per sentir-se català", "no hem nascut aquí però representem Catalunya en tots els aspectes", "fa 46 anys que sóc aquí i Catalunya és el millor que m'ha passat", són algunes de les frases dels veïns de Sant Vicenç. 
L'espot també aborda la por fomentada des d'alguns sectors a la independència. "Una senyora em deia: 'Saps que ens faran fora de Catalunya', i jo li vaig contestar: 'Què diu vostè, dona! No es cregui aquestes coses!". I apunta a la sortida de la crisi com a prioritat. "El que volem catalans o castellans és que no ens falti feina, ni a nosaltres ni als nostres fills". El finançament també és objecte de comentari. "No pot ser que Catalunya ompli la caixa i els diners els donin a Lleó, a Conca, a Ceuta... ¿I nosaltres què? I a sobre ens vacil·len!", opina un altre veí. "Jo també em sento espanyol, peròm'estan traient les ganes de ser espanyol", afirma un altre.
ERC se suma així als partits que ja estan presentant vídeos de precampanya. Fa uns dies ja ho va ferel PSC, amb un espot titulat 'Res a celebrar'.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars