Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Últims dies per regular els patinets elèctrics a la DGT

Últims dies per regular els patinets elèctrics a la DGT

Publicat per ÀgilServis a 31 de des. 2020 | 12/31/2020

Últims dies per regular els patinets elèctrics a la DGT
 
Els usuaris han de portar un certificat de circulació per acreditar que compleixen amb els requisits tècnics.

elPlural 👈 enllaç

El 2 de gener entrarà en vigor una nova normativa que modifica la regulació dels patinets elèctrics, a partir de la llei aprovada al Congrés fa un mes, que obliga els usuaris a regir-se a la mateixa normativa dels vehicles de transport.

La DGT pretén acabar així amb l'ús de l' patinet elèctric en voreres i sortejant vianants, ja que les velocitats assolides per aquests vehicles poden causar greus danys a conductors i vianants. Els conductors que se saltin les noves mesures s'enfrontaran a dures sancions.

No superar el 25 km / h

La nova llei diferència entre dos tipus de patinets, establint així un marc per a la seva regulació. Seran considerats joguines els patinets convencionals i els hoverboards, que no podran excedir els 6 km / hi hauran de circular per les voreres. 

Seran considerats  vehicles de mobilitat personal (VMP)  els patinets elèctrics, monocicles elèctrics i Segways. Aquests VMP seran els que no podran superar els 25 km / h , han de circular per carrils bici o carretera i necessitaran d' homologació expedida per la DGT .

Els VMP o vehicles de mobilitat personal necessitaran un certificat de circulació per acreditar que compleixen amb els requisits tècnics que s'inclouran en el manual de característiques que pròximament recollirà una resolució de la Direcció General de Trànsit. Aquest certificat serà obligatori dos anys després des que es publiqui l'esmentada resolució, segons anuncia la DGT .

COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars