Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Aquestes són les restriccions a Catalunya per Nadal

Aquestes són les restriccions a Catalunya per Nadal

Publicat per ÀgilServis a 18 de des. 2020 | 12/18/2020

Aquestes són les restriccions a Catalunya per Nadal 
 👈 Enllaç
per Jordi Velert / Andreu Merino 
Bars i restaurants retallen horari; els gimnasos obliguen a usar mascareta sempre i tanca la restauració als centres comercials.


Bars, restaurants i gimnasos es veuran afectats per les noves mesures contra el coronavirus decretades per la Generalitat de Catalunya en un moment en què la velocitat de contagi continua pujant. 

 La restauració retallarà el seu horari de servei en taula, mentre que als centres esportius no totes les activitats físiques es podran realitzar a l'interior.

 Aquestes són les principals restriccions que entren en vigor dilluns vinent, 21 de desembre, i que estaran en vigor almenys fins a l'11 de gener. 
 No es podrà sopar en un restaurant 
 Els bars i restaurants no hauran de tancar però veuen reduït el seu horari d'obertura. Podran obrir per servir esmorzars de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de deu i per servir dinars des de la una a dos quarts de quatre. 
Com a màxim en cada taula podran seure quatre persones, sis si viuen juntes, i l'ús de la mascareta és obligatori quan no s'estigui menjant o bevent. 

Es podran servir sopars per emportar de set a deu de la nit si el client el va a buscar i fins a les onze si es porta a casa.

 Mai sense mascareta en un gimnàs 
 Els centres esportius mantindran les limitacions d'aforament actuals, del 30% en interiors i del 50% a l'aire lliure. 
La novetat és que als espais interiors, com ara als gimnasos, no es podrà fer activitat física intensa sense mascareta. 
Sí que se'n podrà fer als espais exteriors.

Restriccions noves 
 - Trobades d’un màxim de sis persones. Els dies 24, 25, 31 i 6 les trobades es podran ampliar fins a un màxim de deu persones de, com a molt, dues bombolles de convivència. 
 - Confinament perimetral: els dies de Nadal es podrà sortir del perímetre de Catalunya per anar a visitar familiars i persones properes. Si us heu de desplaçar al País Valencià a visitar amics i familiars, no ho podreu fer , perquè allà s’han ampliat les restriccions fins al 15 de gener. 
 - La mobilitat queda restringida a l’àmbit comarcal tota la setmana, fins a l’11 de gener. Com a excepció, una bombolla de convivència es podrà desplaçar a una segona residència o a veure un familiar o gent propera. 
 - Integren l’Alt Urgell i Andorra en una sola comarca, es permetrà la mateixa mobilitat que a la resta de comarques de Catalunya. 
 - El toc de queda continuarà sent de deu del vespre a sis del matí, excepte les nits de Nadal i Cap d’Any, que serà fins a la una de la matinada. La nit de Reis serà fins a les 23 h. 

 Altres mesures 
 - Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 9.30 i de 13 a 15.30 h. Les terrasses continuaran sense límit d’aforament i a l’interior segueix sent d’un 30%. 
 - Bars i restaurants podran fer menjar per emportar-se des de les 19 h fins a les 22 h, amb recollida al local, i fins a les 23 h si és servei a domicili. 
 - Quan siguem en un bar o restaurant només ens podrem treure la mascareta quan estiguem menjant o bevent, mentre demanem s’ha de dur posada. 
 - Els comerços i centres comercials podran continuar oberts amb les mateixes limitacions d’aforaments, però els restaurants i gimnasos que hi hagi a dins no podran obrir. 
 - Les activitats culturals (cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts) seguiran amb el mateix aforament, del 50%. 
 - Les activitats físiques que s’hagin de fer sense mascareta només es podran fer a l’aire lliure. 
 - Els equipaments esportius es podran mantenir oberts si estan a l’aire lliure, i els tancats seguiran amb aforament limitat, com fins ara. 
 - Als centres de culte, es manté l’aforament del 30% amb un topall de 1.000 persones.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars