Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Deu consells per comprar en línia per Nadal

Deu consells per comprar en línia per Nadal

Publicat per ÀgilServis a 26 de des. 2014 | 12/26/2014

Deu consells per comprar en línia 
de forma segura aquest Nadal

Molt útil!. Si compreu on line, unes recomanacions per fer-ho amb seguretat.

Un any més, les compres en línia es presenten com l'alternativa més interessant a passar-se llargs minuts fent cua després d'un taulell. Si ets nou en la matèria i has decidit donar-li una oportunitat al comerç electrònic, potser et vinguin bé alguns d'aquests consells per assegurar-te que ho fas de forma segura. 
 1.- Pert la por al ecommerce . No és un consell tècnic, però val igual. Si aquesta és la primera vegada que compres per internet i no ho has fet abans perquè no et fies, per la por a internet. La xarxa no és un paradís de virus i de lladres de targetes, com segurament hagis sentit al telenotícies. Si saps fer-ho bé (i et anem a ensenyar), faràs una compra perfecta i totalment segura. 
 2.- Navega des d'una connexió segura. Abans de res: ¿des d'on navegues? ¿Des de casa? ¿Des d'una wifi pública? Si vas a introduir dades de pagament, l'ideal és que naveguis des d'una xarxa tancada o compartida amb persones de confiança: les de casa i la feina (segons on treballis) seran perfectes. Procura evitar les wifis públiques i les connexions obertes dels bars. És poc probable que el lladre de targetes estigui precisament en la taula de darrere, però no impossible. Com a casa, enlloc. Si no hi ha la possibilitat de tornar el producte no és aconsellable comprar 
 3.- No marmitons en ofertes de correu. Si ets mitjanament descuidat amb el teu correu electrònic, és probable que la teva safata d'entrada s'ompli de spam diàriament. Molts dels missatges que t'arribin tindran suculentes ofertes de multitud de portals, però convé anar amb compte: potser creguis punxar en l'accés directe a un comerç en línia , però en realitat el correu et porti a un altre lloc (no precisament segur). Si veus en un e-mail una oferta, obre una nova pestanya i entra directament al portal.
 4.- Compte amb els preus sorprenent-ment baixos Com, un iPhone 6 per 100 eurets de res? Ull, que això fa pudor. Aquí regna la famosa dita: si alguna cosa sembla massa bonic per ser cert, segurament no sigui cert. Si veus un producte a un preu molt baix, desconfia de manera automàtica. Si l'oferta és d'un estafador, és probable que intenti colar-te alguna mentida com "la caixa d'aquests iPhone va perdre un precinte i per això hem de vendre'ls barats", però no t'ho creguis. Davant el dubte, utilitza el sentit comú.
 5.- Informa't sobre el lloc en el que compres. Si no sols comprar per internet és probable que no coneguis gairebé cap, però segur que el nom d'algun si et sona. Fes un esforç i, un cop més, fa servir el sentit comú. Si la pàgina et sembla sospitosa, potser una cerca a Google ("és segur comprar a ics portal?") Et doni un cop de mà.
 6.- Comprova la possibilitat de devolució. Et semblarà una tonteria, però aquest criteri serveix de gran ajuda. Quan vegis un producte, mira si hi ha possibilitat de devolució en cas que no et satisfaci o et penedeixis en rebre'l. Si l'avís no està al costat del producte, és probable que al final de la pàgina hi hagi un apartat anomenat Política de devolucions o similar. Si hi ha la possibilitat, aquí tens un signe de confiança. En cas contrari no és aconsellable comprar.
 7.- Ull a la data de lliurament. Aquest no és un consell per comprar de forma segura, però sí per assegurar-te que no quedaràs malament amb el destinatari de la teva regal. Pensa que en aquestes dates hi ha molta més gent que compra per internet, de manera que hauràs assegurar-te que el paquet arribarà a temps. No et preocupis, en aquestes dates tots els grans portals col·loquen, just al costat del preu, un avís del termini de lliurament. Compte amb els preus sorprenentment baixos: si alguna cosa és massa bonic per ser cert probablement no ho sigui.
 8.- Navega de manera segura. Això no té res a veure amb el wifi, encara que pugui semblar-ho. Una vegada que hagis seleccionat el producte que vols comprar i t'hagis registrat, passaràs a fer el pagament. Llavors fixa't a la barra d'adreces, a la part superior del navegador, on posa l'adreça web en la qual estàs. Si l'adreça comença per "https", vol dir que estàs en una connexió privada i, per tant, segura. Si només comença per "http", vol dir que la teva connexió no és privada. I si no és privada, no és un bon lloc per ficar les teves dades de pagament.
 9.- Formes de pagament. Si mai has comprat per internet, a l'hora de pagar és probable que prefereixis fer-ho contra reemborsament. No obstant això, no menyspreïs les vies línia , sempre que vegis que són segures. L'opció més clàssica és la de pagar amb la targeta de crèdit, encara que també pots veure altres opcions segures com PayPal i Trustly.
 10.- Fes-te una targeta virtual. Si vols pagar amb targeta però no et fa gaire gràcia posar les teves dades per por als ulls enemics, no et preocupis. El més probable és que el teu banc et doni l'opció de fer-te targetes virtuals d'un import exacte (just els diners que vols gastar) i amb una caducitat concreta (el dia en què vas a fer la compra). Aquesta és una bona manera de pagar sense exposar les teves dades, encara que potser necessitis unes habilitats informàtiques majors de les que t'hem pressupost si mai has comprat per internet.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars