Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Beure aigua d'ampolles de plàstic ni una sola vegada??

Beure aigua d'ampolles de plàstic ni una sola vegada??

Publicat per ÀgilServis a 27 de des. 2014 | 12/27/2014

Beure aigua d'ampolles de plàstic ni una sola vegada??

Les causes de per què no es pot beure aigua d'ampolles de plàstic ni una sola vegada.
RT saber més
L'etiqueta de l'aigua embotellada pot mostrar alts cims muntanyosos i una puríssima font natural intacta sense cap senyal de presència humana. Però això no vol dir que el líquid dins sigui primitiu i pur. Ni tan sols es pot donar per fet que sigui segur per a la salut. Més aviat al contrari. En gran part de les ampolles de plàstic, igual que en llaunes, un component comú és el bisfenol A (o BPA). Segons ho revela un nou estudi, fins i tot una sola exposició al BPA pot tenir un impacte directe en la salut.
 Hipertensió 
Els científics donen per provat des de fa temps que el bisfenol A és capaç de penetrar en el contingut dels envasos. Especialistes del departament de Medicina Preventiva de la Universitat Nacional de Seül (Corea del Sud) acaben de publicar un article al rotatiu ' Hypertensión ', de l'Associació Nord-americana del Cor, on van analitzar els seus efectes en els humans. Resulta que dins de les dues hores posteriors a beure d'un envàs que contingui BPA, el nivell d'aquesta substància en l'orina s'eleva unes 16 vegades. La sola ingestió de dos envasos que continguin algun líquid amb BPA provoca una pujada aguda de la pressió arterial sistòlica en un 4,5 mmHg. Aquest efecte es deu al fet que la substància bloqueja part dels receptors d'estrogen responsables de la reparació de vasos sanguinis i interromp l'hormona tiroïdal, han assenyalat.
 Trastorns cardiovasculars 
Cada increment en 20 mil·límetres de la pressió arterial sistòlica, duplica el risc d'una malaltia cardiovascular, estimen científics nord-americans en un altre estudi . En base a això, el consum diari d'aigua en ampolles plàstiques pot servir com a detonant. 
 Risc per al nadó durant l'embaràs
L'Agència Francesa de Seguretat Alimentària (ANSES) va emetre el 2013 un advertiment especial per a les dones embarassades, instruint contra l'exposició al BPA. "Representa un risc per a les glàndules mamàries del nen per néixer", va alertar l'agència en un informe que va posar fi a una investigació de tres anys. 
 Obesitat i diabetis 
D'acord a especialistes de la Universitat Catòlica d'Austràlia, l'exposició crònica al bisfenol-A més provoca càncer, diabetis, trastorns en el sistema reproductiu, en el sistema nerviós central i tiroide, així com també obesitat. O almenys, ho fa en animals. De moment, la comunitat científica no pren conclusions d'aquest tipus com provades, però els activistes 'antiplástico' conviden els consumidors a no experimentar amb la pròpia salut. 
 Intoxicació
Deixant fora el tema del BPA, encara queden altres riscos. Un 25% de l'aigua embotellada que es ven als EUA arriba a l'envàs directament de l'aixeta, segons sostenen ecòlegs . Pot contenir ftalats, floridura, benzè, trihalometans i fins i tot arsènic. No hi ha dades fiables disponibles per a altres països, però és molt poc probable que en algun racó del món la situació sigui millor. 

Com saber si l'ampolla porta BPA
 
Instruccions
 1 Localitza el nombre de reciclatge a l'ampolla de plàstic. Normalment pots trobar a la part inferior de l'ampolla, enmig d'un petit triangle. Aquest número et diu el tipus de plàstic utilitzat per fer-la. 
 2 Si l'ampolla està feta de plàstic Nº 7 probablement conté BPA. Per saber-ho amb certesa, però, necessitaràs contactar amb el fabricant. Els plàstics Nº 7 fan servir per fer contenidors d'aigua de 5 galons (22,7 L), biberons, ampolles per a esports, "ampolles amb tapa" i estris de plàstic. 
 3 Si l'ampolla no està feta de plàstic Nº 7, no conté BPA. La majoria de contenidors de soda, suc i llet estan fets de plàstics Nº 1 o Nº 2. La majoria de contenidors de emmagatzematge de menjar de plàstic estan fets de plàstic N º 5. 
 Suggeriments: 
Les ampolles de plàstic no són l'única font de BPA. La majoria de les llaunes estan revestides amb una capa de BPA. Això inclou articles com soda, tomàquets, sopa, mongetes, chili i verdura enllaunada.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars