Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Google tanca Google Reader i set serveis més

Google tanca Google Reader i set serveis més

Publicat per ÀgilServis a 16 de març 2013 | 3/16/2013


Google tanca Google Reader i set serveis més

L'agregador de continguts deixarà de funcionar l'1 de juliol
Google tanca vuit serveisGoogle tanca vuit serveis
Google tancarà en els propers mesos vuit dels seus serveis secundaris, entre els quals el més conegut és el Google Reader, un agregador que enllaça automàticament tots els continguts nous que es publiquin a les pàgines seleccionades per l'usuari i que deixarà de funcionar l'1 de juliol. A través del seu blog oficial, la companyia ha explicat aquest dimecres a la nit que necessita centrar els seus esforços en un nombre limitat de camps per "aprofitar al màxim les oportunitats". Per això, en la línia de les anteriors "netejes de primavera", com les anomena la companyia –tot i que n'ha fet en totes les estacions de l'any–, Google ha decidit prescindir d'alguns dels serveis que oferia fins ara. La mateixa empresa explica que, des que va iniciar aquests processos de neteja l'any 2011, ja ha tancat 70 línies de treball. 
Sobre Google Reader, l'empresa recorda que el va llançar el 2005 "en un esforç per fer més fàcil a la gent descobrir i mantenir un arxiu de les seves webs preferides", però afegeix que, "tot i que té un seguiment fidel", l'ús ha anat disminuint amb el pas del anys. Google explica que les persones interessades a exportar les dades d'aquest servei a altres plataformes similars poden utilitzar Google Takeout.
Entre les altres ofertes que Google tancarà properament hi ha també Google Building Maker, una eina que ajuda a recrear tridimensionalment edificis per a Google Maps i que es retirarà l'1 de juny; Google Cloud Connect, un servei de suport per treballar al núvol que ha quedat cobert amb l'arribada de Google Drive i que desapareixerà el 30 d'abril; o l'aplicació Google Voice per a BlackBerry, a partir de la setmana vinent. 
També desapareixeran GUI Builder i cinc UiApp widgets, el servei CalDAV API, l'eina de cerca API per a Google Shopping (tots els 16 de setembre) i les actualitzacions de Snapseed Desktop.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars