Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » FIRST® LEGO® League Tenerife

FIRST® LEGO® League Tenerife

Publicat per ÀgilServis a 20 de març 2015 | 3/20/2015

Els guanyadors de la FIRST® LEGO® League viatjaran als 
Estats Units, Austràlia, i Sud-àfrica

Els guanyadors de la gran final FIRST® LEGO® League, que se celebra diumenge que ve [dia 22] al Recinte Firal de Tenerife, tindran plaça per participar en les edicions internacionals del torneig, que se celebraran en els pròxims mesos als Estats Units , Austràlia i Sud-àfrica. L'esdeveniment, que es desenvoluparà de 09,00 a 15,00 hores, comptarà amb la participació de 37 equips procedents de tot Espanya, dos d'ells canaris. Es tracta dels guanyadors del torneig classificatori FLL Canàries: l'equip Fnatics de l'Institut Lluís Cobiella Coves del Palmell i Natzaret Els Volcans, de Lanzarote. A més, participaran nou equips pertanyents a la Jr.FLL que són escolars entre els 6 i els 9 anys, dels quals 8 provenen de Tenerife i un de Barcelona. En total, més de 550 participants estaran al Recinte Firal aquest diumenge al costat de 260 voluntaris. L'organització preveu una assistència de més de 3.000 persones, de les quals 1.000 han vingut de diferents punts d'Espanya. El president del Cabildo Carlos Alonso, que ha donat aquest matí la benvinguda als participants, ha recordat l'aposta de l'illa per la "cultura basada en el coneixement gràcies al foment de les vocacions científiques en edats primerenques", principal objectiu dels dos organitzadors d'aquesta trobada: el Cabildo i la Fundació Scientia. El president va valorar especialment el treball que ha realitzat l'equip del Parc Científic i Tecnològic de Tenerife (PCTT) per "haver aconseguit portar la final nacional d'aquest torneig a l'illa". A la presentació de l'esdeveniment van participar, a més del president insular, José Manuel Bermúdez, alcalde de Santa Creu de Tenerife; Rodrigo Trujillo, vicerector de Recerca i Internacionalització de la Universitat de la Llacuna; Isabel Fernández, rectora de la Universitat Europea de Canàries; i Antonio García Marichal, conseller insular d'Economia, Competitivitat i Innovació. Tots ells van destacar la importància d'acollir una trobada d'aquestes característiques on es fomenta la creativitat, la innovació, el treball en equip i l'emprenedoria en edats tan primerenques. El Recinte Firal obrirà les portes el diumenge de forma gratuïta perquè tots els visitants puguin passar un dia lúdic on es podrà viure l'expectació d'un torneig de robòtica en directe més una fira de la ciència amb 25 estands sota el nom 'Diverteix-te i experimenta 'on estarà "prohibit no tocar". La Universitat de la Llacuna a través del seu programa CIENCI @ ull de la Fundació General de la Universitat de la Llacuna ha dissenyat activitats per a tota la família amb l'objectiu d'apropar la ciència de manera divertida a tots els públics. A més, al recinte tindran lloc actuacions musicals i diferents activitats lúdiques que convertiran la gran final a tota una festa. Fotografia d'un dels equips participants mentre proven els seus robots en el Recinte Firal 

FIRST® LEGO® League és un torneig que desafia a joves de 10 a 16 anys amb una temàtica del món real. A través de la resolució del desafiament, els joves s'entusiasmen amb la ciència i la tecnologia i aprenen valuoses habilitats per al seu futur professional i per a la vida. Aquesta iniciativa va d'acord amb l'estratègia del Cabildo, a través de la seva àrea d'Innovació i del Parc Científic i Tecnològic de Tenerife (PCTT), d'enfortir l'economia basada en el coneixement a Canàries. En aquesta ocasió, generant projectes que incentivin les vocacions científiques entre els més joves. A tot el món més de 265.000 participants d'entre 6 i 16 anys de més de 80 països han participat en el desafiament sota el lema 'Com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI'. D'aquesta manera, els joves ensenyen als adults què necessiten aprendre i de quina manera volen aprendre. 

El torneig consta de tres parts: una d'exposició del treball científic que s'ha realitzat per respondre al desafiament mundial que es fa en aules tancades amb jutges de la ULL i la Universitat Europea de Canàries; altra part d'exposició dels valors FLL adquirits en aquest període i el desafiament de robòtica que té lloc a l'escenari central on els robots dissenyats pels equips han de realitzar una sèrie de missions en 2,3 minuts. A Espanya, aquest projecte de du a terme des de 2006 gràcies a la Fundació Scientia una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes. Fundació Scientia organitza FLL i Jr.FLL al nostre país implicant al major nombre de comunitats autònomes i, en el cas de Canàries, ho fa al costat del Cabildo de Tenerife a través del Parc Científic Tecnològic de Tenerife (PCTT). A Espanya estan involucrats 1.150 equips amb més de 9.000 participants al costat dels seus familiars i més de 2.000 voluntaris i 20 institucions que fan que FLL Espanya sigui possible any rere any. FIRST® LEGO® League (FLL) és el major desafiament de robòtica per a joves del món que està present en més de 80 països i en la qual participen més de 265.000 escolars.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars