Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » El 'Harlem shake' es postula com el nou 'Gangam style' de les xarxes

El 'Harlem shake' es postula com el nou 'Gangam style' de les xarxes

Publicat per ÀgilServis a 22 de febr. 2013 | 2/22/2013


El 'Harlem shake' es postula com el nou 'Gangam style' de les xarxes

Joves d'arreu del món es diverteixen imitant els dos vídeos que fa 19 dies van donar el tret de sortida a un fenomen viral que ja porta més de 30 milions de visualitzacions a YouTube
Arribar als 1.340 milions de visualitzacions que té el vídeo més vist del 'Gangam style' li costarà encara un temps als dos vídeos germen del 'Harlem Shake'. De moment, però, el festival que s'ha creat a YouTube amb la viralització dels vídeos que parodien o imiten el 'Harlem shake' sembla lluny de tocar fi, ja que amb només 19 dies els dos vídeos fundacionals ja porten més de 30 milions de visualitzacions
Tot va començar quan el dia 2 de febrer un videobloguer japonès i cinc skaters australians se'ls va ocórrer penjar un vídeo a cadascun ballant el ritme de la cançó 'Harlem shake', un tema 'trap' que el discjòquei novaiorquès Baauer havia posat a al xarxa al maig del 2012 i que no havia tingut cap transcendència. 
Amb aquestes dues fonts d'inspiració, la xarxa va embogir barrejant trets dels dos audiovisuals i penjant també a YouTube vídeos de 30 segons que, amb la mateixa música, versionen els dos originals. Els milers de vídeos que s'han creat com a resposta viral venen de totes les parts del món i agrupen col·lectius de tot tipus. N'hi ha protagonitzats per membres de l'exèrcit noruec, d'altres que ironitzen amb el cas Bárcenas, d'universitats, d''Snoopy', dels 'Simpson', de 'Super Mario' o d'Obama.
Així com en el 'Gangam style' –que en la seva versió més vista al YouTube ha obtingut més de 192 milions de viualitzacions– la gràcia residia en imitar exactament la coreografia, en el 'Harlem shake' la clau de l'èxit ha estat les seves dues senzilles normes: que ens els primers quinze segons aparegui un individu ballant bojament però sol i que ens els següents quinze tota la massa embogeixi al ritme del 'trap' de Baauer. 
A partir d'aquestes dues premisses, sorgeixen els afegitons de cada usuari i esclata l'escalada viral que porta tothom a penjar la seva mostra de creativitat 'Harlem shake'. La música 'trap' era en origen una espècie de 'reggaeton' dels estats del sud dels EUA. Tot i això, la versió que ha triomfat és la interpretació que en fan els joves blancs dels estats del nord.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars