Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Els fabricants europeus adverteixen d'un possible fracàs del cotxe elèctric

Els fabricants europeus adverteixen d'un possible fracàs del cotxe elèctric

Publicat per ÀgilServis a 8 de gen. 2013 | 1/08/2013


Els fabricants europeus adverteixen d'un possible fracàs del cotxe elèctric

EL PERIÓDICO / Barcelona ElPeriodico.cat
Els fabricants europeus han advertit d'un possible fracàs del vehicle elèctric en les actuals condicions, marcades per la crisi econòmica, la lentitud d'elaboració de les normes i la falta d'incentius, entre altres impediments.
En un comunicat, l'Associació de Constructors Europeus d'Automòbils (ACEA) es mostra molt preocupada per la falta de progrés en la creació del marc per aconseguir els objectius, de manera que revisa la seva posició sobre els vehicles elèctrics i rebaixa les seves expectatives per a la seva futura quota de mercat. ACEA preveu que les vendes de vehicles elèctrics estaran en el rang del 2% al 8% en la pròxima dècada, depenent de les estratègies de cada fabricant.
L'organització ACEA considera que la mobilitat elèctrica té el potencial de desenvolupar un paper clau per garantir una mobilitat sostenible per al futur, però és poc probable que aquest potencial es pugui complir.
Els fabricants expliquen que això és degut en part a la situació econòmica actual, amb una disminució de les vendes de vehicles, però també al lent progrés de les normes per al vehicle elèctric, la fragmentació del mercat intern europeu per la falta de coordinació dels incentius, l'absència de suport a l'R+D i a una visió poc clara de la infraestructura.
Ivan Hodac, secretari general d'ACEA, considera que la mobilitat elèctrica pot ser part d'una solució a llarg termini als desafiaments de la mobilitat, encara que hem de tenir les condicions marc adequades si es vol arrencar.

COOPERACIÓ

Només serà possible un progrés real si hi ha una plena cooperació entre els proveïdors de serveis, les empreses d'infraestructures, el sector de l'energia, els organismes de normalització i la indústria de l'automòbil, amb el ple suport dels governs nacionals i les institucions europees, afegeix Havoc en el comunicat.
La normalització de la connexió entre la xarxa elèctrica i els vehicles elèctrics recarregables és un dels requisits previs per ajudar a la mobilitat elèctrica i guanyar una quota de mercat viable, argumenten els fabricants europeus.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars