Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » La UE veu problemes en la política d'intimitat de Google

La UE veu problemes en la política d'intimitat de Google

Publicat per ÀgilServis a 17 d’oct. 2012 | 10/17/2012


La UE veu problemes en la política d'intimitat de Google

Els reguladors de dades de la UE detecten problemes legals · El cercador californià va unificar l'1 de març les normes d'ús d'una seixantena de serveis

VilaWeb
Després d'uns quants mesos d'investigació, la Comissió d'Informàtica i de les Llibertats francesa (CNIL) ha demanat a Google que les seves noves regles de confidencialitat, en vigor des de l'1 de març, ofereixin 'informació més clara i completa sobre les dades aplegades dels usuaris i la seva finalitat'. En aquesta carta, redactada per la CNIL en nom dels vint-i-set organismes de protecció de dades de la UE, es demana al cercador que modifiqui les seves regles d'ús.
El 24 de gener, Google va anunciar l'entrada en vigor de noves regles de confidencialitat i noves condicions d'ús aplicables a la quasi-totalitat dels seus serveis a partir de l'1 de març. Arran de les nombroses qüestions sorgides per aquells canvis, la CNIL va rebre l'encàrrec del G29, el grup d'organismes de protecció de dades de la UE, per emprendre'n una investigació.
La CNIL va passar dos qüestionaris a Google, retornats pel cercador amb 'algunes respostes incompletes o aproximatives'. En concret, diu la CNIL, Google no va oferir respostes satisfactòries sobre punts essencials com la descripció de totes les gestions de dades personals que manté o la llista detallada de les més de seixanta polítiques de confidencialitat que es van fusionar l'1 de març.
L'anàlisi, diu la CNIL, 'no permet assegurar que Google respecta els princips essencials de la directiva sobre la protecció de dades personals'. En aquest sentit, les autoritats europees demanen a Google d'oferir 'una informació més clara i més completa sobre les dades aplegades i la finalitat de cadascun dels tractaments de les seves dades personals'.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars