Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » El Govern justifica que es prohibeixi l'estelada als estadis

El Govern justifica que es prohibeixi l'estelada als estadis

Publicat per ÀgilServis a 22 d’ag. 2012 | 8/22/2012


El Govern justifica que es prohibeixi l'estelada als estadis


L'Executiu deixa a criteri del coordinador de seguretat la decisió si pot "provocar reacció adversa o violència"


El Periodico.cat
El Govern ha justificat que el policia responsable de la seguretat dels estadis de futbol prohibeixi l'exhibició de la bandera estelada quan consideri que pot "provocar una reacció adversa i violenta" per part d'alguns aficionats, en resposta a una pregunta del portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch.
zoomFinal de la Copa del Rei a València, l'abril del 2011.
Final de la Copa del Rei a València, l'abril del 2011. DAVID CASTRO
En la seva resposta, l'Executiu central ha reconegut que hi ha banderes o emblemes que "no constitueixen en si i de forma separada cap tipus d'infracció", encara que el coordinador de seguretat de l'estadi pot vetar la seva entrada al recinte si la rivalitat esportiva i regional d'un espectacle esportiu de masses ho aconsella.
Bosch ha remarcat que l'estelada és un "símbol de llibertat i de concòrdia, no de violència", i ha exigit que sigui respectada pel Govern i per les forces policials com un emblema de democràcia. Així mateix, ha fet una crida als ciutadans perquè exhibeixin la bandera independentista allà on vagin i a clamar contra la seva prohibició amb tots els mitjans al seu abast, assenyalant que "si no hi ha infracció, no hi pot haver prohibició".
El republicà va formular diverses preguntes al Govern en vista al gran nombre d'aficionats catalans al futbol i a altres esports que s'han queixat per no poder accedir als recintes esportius de la resta d'Espanya amb aquesta bandera, segons ha explicat. 
El Govern també va multar recentment un aficionat que va portar una bandera republicana en un partit d'handbol Espanya-Algèria al·legant que la seva actitud podia interpretar-se com una "provocació" als aficionats espanyols. La policia va expulsar el portador de l'ensenya i li va obrir expedient de sanció en virtut de la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars