Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » La jove Jana Regué, d’Artesa de Segre, presenta ‘Amb ulls de dona’.

La jove Jana Regué, d’Artesa de Segre, presenta ‘Amb ulls de dona’.

Publicat per ÀgilServis a 4 d’abr. 2022 | 4/04/2022

La jove Jana Regué, d’Artesa de Segre, presenta ‘Amb ulls de dona’, el seu primer llibre.

És un recull d’històries de vida de quinze dones de la Noguera que han perseguit els seus somnis.


El va presentar divendres i es tracta d’un recull d’històries de vida de 15 dones de la Noguera que han perseguit els seus somnis a contracorrent.

Amb ulls de dona és un volum que neix arran del seu treball de recerca de segon de batxillerat a l’Institut Els Planells, on l’autora es va proposar escriure un llibre, fent recerca de dones pioneres, a les quals va entrevistar per copsar les seves experiències personals i professionals. A més, la Jana va crear el disseny propi del llibre, molt minimalista i original.

La presentació es va fer a la Biblioteca d’Artesa Joan Maluquer i Viladot i va comptar amb la introducció d’Eva Solanes, historiadora del Museu de la Noguera i de Montse Miralles, tutora del treball i professora d’Història de l’Art. L’acte va estar culminat per la Maria Baró, una cantautora artesenca que va interpretar una cançó composta per ella i la Jana a quatre mans.

Les protagonistes del llibre són un ampli ventall de dones que inclou científiques, doctores, artistes, esportistes, educadores, religioses, polítiques i activistes. D’aquesta manera, vol enaltir el valor d’aquelles dones que han estat capaces de trencar esquemes i destacar en àmbits històricament dominats pels homes.
La Jana Regué té 17 anys i enguany acaba el batxillerat, amb la intenció d’estudiar periodisme el curs vinent. La seva vocació per les lletres li ve des de ben petita, i ja ha guanyat alguns certàmens literaris i també ha participat en diferents edicions del Campus de Periodisme que organitza el diari Ara, a més de col·laborar amb la revista local La Palanca.

COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars