Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » El CAP d'Artesa de Segre informa. Dilluns, 06 de Setembre de 2021

El CAP d'Artesa de Segre informa. Dilluns, 06 de Setembre de 2021

Publicat per ÀgilServis a 6 de set. 2021 | 9/06/2021

El CAP d'Artesa de Segre informa.


Des de l'ABS d'Artesa de Segre informen 

Estem a l'inici del setembre, temps dels retorns a les rutines, a les feines, a les escoles i les activitats extraescolars, a les universitats,...
Durant tot el mes d'agost hem tingut notícies de la cinquena o sisena onada de la covid (depèn des de quin territori es miri) i ara la tendència és cap a la milloria en el nombre de casos, a baixat el risc de rebrot fins a 111, tot i així tenim 959 persones ingressades per la covid-19 a Catalunya, de les quals 321 continuen en la UCI.
A l'ABS d'Artesa de Segre durant tot l'agost hem anat tenint entre 10 i 20 casos actius. Avui dia 6/09 en tenim 7, amb un risc de rebrot de 428, molt més alt de la mitja.
Insistim en la necessitat de que les persones infectades compleixin els aïllaments i que els contactes no vacunats facin les quarantenes correctament. Som coneixedors de que en alguns casos això no és així, cosa que ens dol profundament, per la falta de respecte que això representa, sobretot vers als nostres conciutadans.
El ritme de vacunació, com a la resta de Catalunya, s'ha frenat durant aquest mes passat, no per falta de vacunes o de professionals i ganes d'administrar-les, si no perquè algunes de les persones que estan pendents de vacunació no han acudit a vacunar-se.
Entre aquestes persones hi ha les que per algun motiu concret de salut no es poden vacunar, a aquestes persones les hem de protegir entre tots.
Però també hi ha altres motius:
- els que han d'esperar per haver passat la covid i que ara ja es poden vacunar al cap de dos mesos
- els que tenen por dels efectes adversos, a pesar dels milions de vacunes administrades, de les quals 6280 administrades als nostres conciutadans
- els que diuen que no poden deixar la feina ni un dia per venir a vacunar-se (no cal, perquè podem ajustar l'horari que els faci falta) o per si l'endemà tenen febre o estan empiocats
- els que prefereixen que ho facin els altres, perquè es saben protegits per la resta
- els que la seva religió els mana no vacunar-se
- els que han vist vídeos de youtube que ens expliquen teories conspiranoiques i que no volen sentir parlar dels estudis científics
I segur que me'n deixo algun, o alguna causa que ningú m'ha confessat, encara
Aquesta propera setmana arribarem al 75% de persones vacunades amb pauta complerta, tot i que entre el grup d'edat de 12 a 15 anys i de 20 a 35 anys encara no arribem al 70% de persones amb primera dosis administrada.
Hauríem d'anar per davant del virus i intentar començar el curs escolar amb uns índex molt més bons i amb un percentatge de vacunació encara més alt, per a poder mantenir les activitats de treball, escolars i de lleure.
Sap greu veure com persones que han rebutjat ser vacunades, independentment de l'edat s'infecten i infecten als seus contactes. Esperem que cap dels casos es compliqui ni es cronifiqui.
TRUCA'NS I VINE A VACUNAR-TE
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars