Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Recomanacions per a les empreses davant del coronavirus.

Recomanacions per a les empreses davant del coronavirus.

Publicat per ÀgilServis a 26 de febr. 2020 | 2/26/2020

Recomanacions per a les empreses davant 
del coronavirus.

https://www.pimec.org/ca/institucio/actualitat/noticies/recomanacions-empreses-davant-del-coronavirus-0?fbclid=IwAR0afCsdQCbco-533vHMTYj9O3miso2KPCsWiPHlZrof9lXOTCCS-vmY9LM#.XlZqYukmUB0.facebook

El decàleg de recomanacions de PIMEC respecte a aquesta situació:
  1. Malgrat la rapidesa en la propagació, el coronavirus (2019-nCov) té una afectació lleu en el 80% dels pacients i només un 2% dels casos es consideren crítics, amb un 1% de morts, majoritàriament de persones vulnerables. A més a més, l’afectació a Europa és encara testimonial.
     
  2. Les autoritats sanitàries, fins ara, no han recomanat a Europa l’ús de mascaretes, excepte entre els professionals de la salut que atenen les persones afectades pel coronavirus als centres mèdics. Per tant, no és necessari el seu ús de moment en l’entorn laboral.
     
  3. Les empreses amb fàbriques o centres de treball en territori xinès o en qualsevol regió mundial que es trobi en situació de quarantena o aïllament, hauran d’atendre les regles i/o recomanacions que estableixin les autoritats sanitàries regionals o centrals pertinents, que sí que poden aplicar mesures diferents, com ara l’ús de mascaretes, el control de la temperatura corporal o bé el tancament preventiu de centres. Caldrà en cada cas aplicar el que estableixi la normativa laboral concreta.
     
  4. Les empreses que hagin repatriat personal o col·laboradors que eren a la Xina o en qualsevol regió mundial que es trobi en situació de quarantena o aïllament, haurien de prendre mesures com el control de la temperatura i, si escau, la seva quarantena domiciliària durant 14 dies, fins a descartar la presència del coronavirus. En aquests casos, es pot optar pel teletreball com a alternativa.
     
  5. La proliferació recent de casos a Corea del Sud, l’Iran, Itàlia i el Japó aconsella extremar les precaucions amb personal, col·laboradors, clients o visites d’aquests països. Cal evitar el contacte personal, promoure la comunicació telemàtica i alertar en cas d’observar símptomes gripals entre aquelles persones.
     
  6. Recomanem que les empreses que es proveeixen des de la Xina o de qualsevol altra regió mundial en situació de quarantena o aïllament, revisin els seus plans, apliquin estocs i busquin proveïdors alternatius, ja que moltes fàbriques seguiran tancades durant setmanes i es produiran greus retards en el subministrament, a causa de la suspensió de vols i altres mitjans de transport internacional.   
     
  7. El tancament temporal de centres de treball sense seguir els procediments legalment establerts i, en tot cas, sense la justificació de dur a terme aquesta mesura, no seria ajustat a dret.
     
  8. Si una persona treballadora es posa malalta, no ha d’anar al centre de treball, i si això passa, quan es troba en el lloc de treball, ha de ser aïllada de la resta de persones treballades. En tot cas, s’han de seguir les indicacions de l’administració corresponent, i és recomanable no fer desplaçaments als centres de salut i rebre la visita mèdica a casa.
     
  9. És primordial que es tingui especial cura de la higiene als llocs de treball: que es desinfectin tots aquells objectes i elements que siguin d’ús comunitari i aquells que es trobin en llocs de pas.
     
  10. Així mateix, és imprescindible que s’atengui correctament la higiene personal de la plantilla. Les autoritats sanitàries recomanen prendre mesures de contenció similars a les utilitzades per evitar un grip comuna: neteja de mans freqüent amb aigua i sabó durant vint segons, o amb preparat amb alcohol; tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar, principalment amb mocadors d’un sol ús o amb la part interna del colze, i evitar compartir menjar, estris i altres objectes sense que es netegin degudament.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars