Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Sortida Cultural a Verdú

Sortida Cultural a Verdú

Publicat per ÀgilServis a 2 d’abr. 2013 | 4/02/2013


Sortida Cultural a Verdú

 Celler Cercavins

Santa María de Verdú 

Museu ceràmica Casa Felix

Sortida Cultural a Verdú

El passat dia 29 divendres Sant, vàrem encetar el programa de Terres del Marquesat amb una visita cultural al poble de Verdú, la visita va començar a l’oficina de turisme on la experta guia Àngels Cuscullola ens va fer una introducció d’història de la població i acte seguit ens va endinsar en la vida del castell i l’església, lligada al monestir de Poblet.  L’església parroquial de Santa Maria, una obra de transició del romànic al gòtic que inicialment tenia una sola nau de volta de canó apuntada aguantada per grans arcs torals. Amb el temps s´hi van afegir dues naus més d’estil gòtic mes avançat. El campanar de planta quadrada, una part construït   amb l’obra de l’església i el segon pis acabat al segle XV, s’aixeca orgullós damunt del temple i de la vila competint amb la torre del castell.
Sobre el portal s’obre un a magnífica rosassa gòtica.
Al interior del temple l’Àngels ens va delitar explicant totes les imatges, la Mare de Deu gòtica que junt amb les pintures al fresc de Jaume Minguell, presideix l’altar major, una Mare de Deu en cinta barroca, un retaule barroc dedicat a la Puríssima destruït per la guerra civil, Sant Flavià patró de la vila, el Sant Crist amb la seva llegenda, un gran patrimoni digne de visitar.
 Als baixos del edifici de la rectoria vàrem gaudir d’un audiovisual dedicat a la vida i obra religiosa de Sant Pere Claver fill de Verdú i que aquest any es el 125 è aniversari de la canonització. A continuació el nostre bon amic i col·laborador en Ramon. I Canyelles ens va fer la foto de grup, al portal romànic de l’església de Santa Maria.
Al portal de Guimerà ens vàrem acomiadar de l’Àngels agraint la seva amabilitat i gran professionalitat, després de l’explicació de l’entorn de la plaça i façana de l’ajuntament  i la casa dels antecedents familiars del General Prim.
Sobre les dotze del mati, ens esperava a Casa Felix la Imma i el Ramon Rabinat, per visitar L’Antiquarium de la Ceràmica ( Recopilació de peces útils de la humanitat ), un petit i acollidor museu on en Ramon d’una manera senzilla i natural ens transporta a la historia de la ceràmica des de temps remots , a tots els països del mon, es un museu amb un toc molt personal i de bon gust i necessari.  L’Imma ens va obsequiar amb un petit vermut que els nostres assistents varen agrair. Acte seguit en Ramon Rabinat ens va fer una demostració treballant al torn de ceramista.
A les quatre de la tarda després de dinar al Restaurant La Graella, vàrem visitar el Celler Cercavins on el Sr Flaviá Serrat, ens va explicar tot el procés del vi des de la manera de elaborar-lo, tipus de conservació i  barriques emprades de roure americà i francès amb les seves característiques, en Flaviá Serrat es un mestre explicant tot aquest procés.
Des de la nostra associació donem una nota molt alta a la professionalitat i atenció de les persones de Verdú en vers a nosaltres.
Gracies amics.
Francesc Gessé
Terres del Marquesat
www.marquesat.cat
info@marquesat.org


COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars