Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Mor als 65 anys l'actor Richard Griffiths, un dels intèrprets de 'Harry Potter'

Mor als 65 anys l'actor Richard Griffiths, un dels intèrprets de 'Harry Potter'

Publicat per ÀgilServis a 1 d’abr. 2013 | 4/01/2013


Mor als 65 anys l'actor Richard Griffiths, un dels intèrprets de 'Harry Potter'

L'actor britànic va tenir una notable carrera als escenaris teatrals i va rebre els premis Tony i Olivier
Richard GriffithsRichard Griffiths
El veterà actor britànic Richard Griffiths, un dels intèrprets de la popular saga del mag Harry Potter, ha mort als 65 anys després d'una operació coronària. Griffiths ha mort a l'Hospital Universitari de Conventry and Warwickshire. 
Griffiths va començar la seva carrera com a actor de teatre i va participar en nombroses sèries de la televisió britànica. Als anys 90 es va fer famós en el seu paper d'inspector Henry Crabbe a la sèrie 'Pie in the Sky'. 
La popularitat internacional, però, li va arribar com a oncle de Harry Potter. A la saga del famós mag, Griffiths és Vernon Dursley, un home brutal i antipàtic que no pot suportar el món dels bruixots. Ha d'acollir Harry quan aquest es queda orfe, però el tracta cruelment.
Al llarg de la seva carrera va rebre els premis Tony i Olivier. El 2008 va rebre la Medalla de l'Ordre de l'Imperi Britànic per la seva contribució artística. L'actor britànic Daniel Radcliffe, que a la ficció és Harry Potter, ha destacat el "valor i l'humor" de Griffiths i ha assenyalat que el veterà actor feia del treball "un plaer". "La seva presència feia que actuar fos el doble de divertit i intel·ligent. Em sento orgullós de poder dir que l'he conegut", ha afegit. 
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars