Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » La CNE obre un expedient a les petrolieres per manipular els preus dels carburants

La CNE obre un expedient a les petrolieres per manipular els preus dels carburants

Publicat per ÀgilServis a 8 de març 2013 | 3/08/2013

La CNE obre un expedient a les petrolieres per manipular els preus dels carburants

Aquí volen ensarronar; "que la tropa no és tonta"
La Comissió Nacional de l'Energia considera que les rebaixes en el preu dels carburants els dilluns podrien estar destinades a manipular les estadístiques europees

La baixada del preu de la gasolina ha estat un dels factors que ha ajudat a moderar la pujada de l'IPC els últims mesos de l'any. La CNE vol que les petrolieres aclareixin per què rebaixen el preu dels carburants cada dilluns i l'encareixen durant la setmana. JEFF PACHOUD / AFP
La Comissió Nacional de l'Energia (CNE) ha obert un expedient informatiu a les petrolieres per investigar si les petrolieres rebaixen el preu dels carburants el dilluns, el dia que la Comissió Europea recull les dades, amb l'objectiu de mantenir Espanya dins la mitjana europea.
La pràctica, coneguda com "efecte dilluns", va seguida d'increments de preu a mesura que s'acosta el cap de setmana, segons assenyala la CNE.
L'organisme dependent del ministeri d'Indústria ha ratificat avui l'informe presentat a finals de l'any passat i en què es reconeixia per primera vegada l'existència d'aquesta variació dels preus, que, com recorda en la comunicació publicada avui, pot arribar als tres cèntims per litre.
Com a conseqüència, la CNE ha obert un expedient informatiu i "demanarà informació sobre els aspectes que poden estar generant aquest efecte".
A més, la CNE també ha assenyalat que les fluctuacions del preu del petroli als mercats internacionals no justifiquen les rebaixes de preus els dilluns ni els posteriors increments a mesura que s'acosta el cap de setmana.
L'expedient de la CNE suposa un nou pas en l'ofensiva que el ministeri d'Indústria ha obert contra les petrolieres, a les quals culpa dels alts preus dels carburants i contra les quals ja va aprovar una reforma de la llei d'hidrocarburs per fomentar la competència i limitar la posició dominant de Repsol i Cepsa.
La Comissió Nacional de la Competència i l'Organització de Consumidors i Usuaris, així com la CNE, havien criticat aquesta pràctica de les principals petrolieres.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars