Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » El primer restaurant amb cambrers i cuiners androides

El primer restaurant amb cambrers i cuiners androides

Publicat per ÀgilServis a 15 de gen. 2013 | 1/15/2013


El primer restaurant amb cambrers i cuiners androides

PILAR ENÉRIZ / Barcelona El Periódico.cat Un total de 20 robots atenen un restaurant a la ciutat xinesa de Harbin, als quals se'ls han assignat funcions de cambrers i cuiners. Els humanoides, d'aparença diversa (10 tipologies diferents) i amb la intel·ligència suficient per entendre i respondre amb diligència les ordres parlades dels clients, estan valorats en uns 3.220 euros, encara que no s'han donat dades de quant costarà el seu manteniment i posada al dia. Fan entre 1,30 i 1,60 metres, els que actuen com a cuiners estan preparats per fer raviolis xinesos, fideus, fregir verdures, els que treballen com a cambrers entreguen comandes, porten la carta de plats i begudes i donen la benvinguda als comensals, entre altres funcions.

zoomL'androide serveix el menjar davant l'atenta mirada d'uns nens.
L'androide serveix el menjar davant l'atenta mirada d'uns nens.






El responsable del restaurant, Liu Hasheng, que també és el director de l'Acadèmia de Robots de la província de Heilongjiang, de la qual Harbin és capital, afirma que els androides estan programats igualment per condimentar els plats i controlar la temperatura a gust del client. En unes quantes funcions de precisió hi ha un empleat que els ajuda. 
Els robots es mouen al restaurant dalt d'una espècie de tricicles, en què porten els diferents plats. Altres esperen els comensals i mouen els seus braços en senyal de benvinguda.

ARRIBARAN A CASA

Liu pronostica que en només una dècada aquest tipus d'aplicacions de la robòtica seran molt comunes fins i tot arribaran als domicilis particulars, on faran diferents tasques, com ajudar els grans, netejar i defensar la casa.
Liu destaca que la verdadera importància del restaurant que ha obert és introduir els robots en la vida diària dels ciutadans.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars