Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Un diari escocès denuncia pressions de Madrid perquè Reding rectifiqués sobre la independència catalana

Un diari escocès denuncia pressions de Madrid perquè Reding rectifiqués sobre la independència catalana

Publicat per ÀgilServis a 21 d’oct. 2012 | 10/21/2012

Un diari escocès denuncia pressions de Madrid perquè Reding rectifiqués sobre la independència catalana
 ACN / Londres
El diari escocès 'Newsnet Scotland' ha publicat aquest dijous un article en què denuncia pressions de Madrid per fer rectificar la comissària europea Viviane Reding en les declaracions que va fer sobre laindependència de Catalunya. El rotatiu ha penjat a la seva web la gravació de l'entrevista concedida per Reding al 'Diario de Sevilla', en què es pot sentir com la comissària assegura que la llei internacional no diu que una Catalunya independent hauria de sortir de la UE enlloc.
Declaracions de Viviane Reding en què diu que una Catalunya independent no té per què sortir de la UE ACN
El rotatiu escocès afirma que Madrid va pressionar Brussel·les perquè Reding desmentís les seves pròpies paraules i defensés que el periodista havia malinterpretat les sevesdeclaracions.

DESMENTIMENT

'Newsnet Scotland' afirma que les pressions delGovern central van aconseguir fins i tot que el director de la representació de la Comissió Europea a Madrid, Francisco Fonseca, enviés una nota per assegurar que Reding "no havia dit això".
La gravació feta pública pel rotatiu escocès, no obstant, demostra que sí que ho va dir. Després que el periodista del 'Diario de Sevilla' Federico Durán Basallote li pregunti sobre si la llei internacionaldiu que Catalunya hauria de sortir de la Unió Europea si fos independent, Reding contesta: "Vinga, vinga, vinga [la llei internacional] no diu res d'això ".
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars