Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Els Mossos d'Esquadra alliberen un nen d'onze anys segrestat a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra alliberen un nen d'onze anys segrestat a Barcelona

Publicat per ÀgilServis a 5 d’oct. 2012 | 10/05/2012


Els Mossos d'Esquadra alliberen un nen d'onze anys segrestat a Barcelona

Els segrestadors, que demanaven cinc milions pel rescat, havien sedat el nen i tenien intenció de matar-lo en cas de ser descoberts per la policia. Detinguts un home i una dona per la participació en el rapte.
Els Mossos han detingut ja dues persones i han recuperat un document amb instruccions que obligaven a matar i esquarterar la víctima en cas de ser descoberts.
Els fets van passar quan el menor i la seva mare es van desplaçar des del País Valencià fins a Barcelona. Les víctimes, de nacionalitat estrangera, havien estat citades per unes persones que els asseguraven que els ajudarien a regularitzar la seva situació. Sempre enganyades, la dona i el nen van pujar al vehicle d'una jove que en lloc de portar-los fins al lloc acordat els va conduir fins a un descampat del Baix Llobregat. En aquell moment, van aparèixer quatre persones amb armes de foc i la cara tapada que van agafar el menor i el van introduir al maleter del cotxe. Abans de marxar, els segrestadors van exigir a la dona el pagament d'un rescat de 5 milions d'euros si volia tornar a veure el seu fill. 
La investigació dels Mossos va permetre determinar el mòbil del segrest. L'instigador i el cervell del rapte era un intern d'un centre penitenciari que havia coincidit mesos enrere amb el pare de la víctima en una presó del País Valencià. Havia aconseguit dades del menor i la mare que li van servir per planificar el segrest. En el moment de l'alliberament, el nen estava lligat de mans i peus amb brides, i els segrestadors l'havien sedat amb fàrmacs potents. Al pis on estava retingut el nen, els agents van detenir Marta C.V., de 46 anys i nacionalitat espanyola, que s'encarregava de custodiar el menor.
Els Mossos van descobrir que els segrestadors havien amenaçat el menor de tallar-li la llengua si parlava o vendre'l a un grup de torturadors si la família no pagava. Al registre al domicili, els agents van trobar un document que recollia de forma explícita la instrucció de matar i esquarterar el nen davant qualsevol imprevist o la sospita de ser descoberts per la policia. En les hores posteriors a l'alliberament de la víctima, els Mossos d'Esquadra van detenir també Guillermo F.M., de 36 anys i veí de l'Hospitalet de nacionalitat espanyola, per la presumpta participació en el segrest. Els investigadors també han identificat un quart membre del grup i s'ha emès una ordre policial de cerca i detenció.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars