Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Els conflictes laborals amenacen la producció de l'iPhone 5

Els conflictes laborals amenacen la producció de l'iPhone 5

Publicat per ÀgilServis a 7 d’oct. 2012 | 10/07/2012


Els conflictes laborals amenacen la producció de l'iPhone 5

China Labor Watch assegura que una vaga de fins a 4.000 treballadors ha paralitzat la planta de Foxconn a la Xina que produeix el nou mòbil d'Apple. L'empresa taiwanesa ho nega, però admet incidents
Un usuari manipula un iPhone 5Un usuari manipula un iPhone 5
Milers de treballadors d'una planta de la firma taiwanesa Foxconn del centre de la Xina, on es fabrica l'iPhone 5, s'han declarat en vaga per les abusives condicions laborals, el que ha paralitzat la producció del telèfon d'Apple, segons un comunicat de l'associació de defensa dels drets laborals China Labour Watch. Asseguren que entre 3.000 i 4.000 treballadors de la fàbrica de Foxconn a Zhengzhou (capital de la província central de Henan) van abandonar els seus llocs de treball a la tarda a causa al seu descontentament amb certes condicions de l'empresa.
Entre elles, es queixen de les "excessives demandes de qualitat dels productes", convingudes per Foxconn i Apple, sense que se'ls doni un "entrenament adequat", així com de la impossibilitat de prendre vacances durant la passada setmana, festa nacional a tota la Xina.
Foxconn ha negat en un comunicat que s'hagi paralitzat la producció, però ha admès que hi ha hagut incidents i es va contractar "personal addicional", per evitar afectar la producció. 
"Els inspectors de control de qualitat es van enfrontar amb els treballadors, els qui van arribar a colpejar en múltiples ocasions. Però la gerència de la fàbrica no ha atès les queixes i no ha adoptat mesures per solucionar-les", va afegir l'organització.
Els treballadors han actuat moguts per "una gran pressió", apunta el text, sense aclarir quan es reincorporaran als seus llocs de treball.
La vaga es produeix dues setmanes després que una altra planta de Foxconn, en aquesta ocasió la de Taiyuan (capital de Shanxi, al nord), hagués de tancar durant més d'un dia després incidents en què es van veure implicats fins a 2.000 treballadors i que va provocar l'ingrés hospitalari d'una desena d'ells.
Aleshores la companyia es va justificar al·legant que la disputa -que va tenir lloc a la planta un diumenge a la nit i que va ser dissolta per un dispositiu de més de 5.000 policies- es va produir en "hores no laborals", però alguns mitjans van indicar que també es va deure a les dures condicions de treball.
L'incident es va produir dos dies després de la sortida al mercat de l'iPhone 5, el que va aixecar les sospites que el ritme laboral s'intensifiqués amb l'objectiu de complir la data prevista.
Poc abans, a principis de setembre, es va produir un nou suïcidi a les plantes de Foxconn, el segon després de l'acord signat entre aquesta companyia i Apple per millorar la situació dels treballadors.
Segons el pacte, Foxconn es va comprometre a reduir l'horari laboral, millorar els protocols de seguretat i proporcionar altres beneficis socials als assembladors de productes.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars