Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » L'audiència espanyola comença a jutjar Bankia

L'audiència espanyola comença a jutjar Bankia

Publicat per ÀgilServis a 25 de jul. 2012 | 7/25/2012

L'audiència espanyola comença a jutjar Bankia

Avui començaran les deliberacions judicials sobre el cas. El jutge l'Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, ha de decidir si tira endavant la sol·licitud d'intervenció judicial. Andreu va admetre a tràmit la querella presentada per UPyD contra trenta-tres ex-membres del consell d'administració de Bankia i, sis dies després, la que va presentarel moviment del 15-M contra el mateixos trenta-tres i contra l'entitat en general.
En la vista, a porta tancada, hi haurà representats Bankia, com a entitat i persona jurídica, la branca BFA, banc financer d’estalvis, els dos querellants, dos representants legals dels imputats i la fiscalia anticorrupció, que ja s'ha manifestat contra la intervenció. 
Tot i que la fiscalia tampoc no n’era partidària, el jutge va decidir de cridar a declarar trenta-tres ex-membres del consell d'administració de Bankia. Entre aquests, doncs, hauran de declarar l'ex-ministre d'economia dels governs d'Aznar, Rodrigo Rato, l'ex-president de Bancaixa, José Luís Olivas, president temporal de la Generalitat, i l'ex-ministre d'Interior del govern espanyol Ángel Acebes.
Més informació: 
Els noms més importants que desfilaran davant el jutge
Rodrigo Rato. Ex-ministre d'economia d'Aznar, ex-director de l'FMI i ex-president de Bankia.
José Luís Olivas. Ex-president de la Generalitat Valenciana i ex-president de Bancaixa.
Ángel Acebes. Ex-ministre de l'interior d'Aznar. Vocal del Banco Financiero y de Ahorros del Grup Bankia.
Ricardo Romero de Tejada. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del grup Bankia. Ex-secretari general del PP de Madrid. Ex-batlle de Majadahonda.
Mercedes de la Merced. Ex-diputada europea i ex-tinent-batlle de Madrid. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del grup Bankia.
Carmen Cavero Mestre. Cunyada d'Ignacio González, vice-president del govern d'Aguirre. Vocal del consell de Caja Madrid Cibeles. Consellera de Bankia.
Estanislao Rodríguez-Ponga. Ex-secretari d'estat d'hisenda amb Rodrigo Rato. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del grup Bankia.
Mercedes Rojo Izquierdo. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del Grup Bankia. Assesora d'Esperanza Aguirre.
Jesús Pedroche Nieto. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del grup Bankia. Ex-president de l'Assemblea de Madrid. Ex conseller del govern madrileny.
José Manuel Fernández Norniella. Ex-president del Consejo Superior de Cámaras de Comercio. Ex-secretari d'estat de Comerç i Turisme. Vocal de Banco Financiero y de Ahorros del grup Bankia.
També hauran de declarar l'ex-diputat madrileny del PSOE Jorge Gómez i el d'IU José Antonio Moral.
Vilaweb
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars