Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Consells de ciberseguretat durant les vacances nadalenques.

Consells de ciberseguretat durant les vacances nadalenques.

Publicat per ÀgilServis a 15 de des. 2022 | 12/15/2022

 Consells de ciberseguretat durant les vacances nadalenques.


Amb l'arribada de l'època de vacances per a molta gent. Són dies d'estar fora de casa, amb la família i les amistats, i això pot comportar alguns riscos que heu d'evitar.    

Protegiu la vostra privacitat, més encara

·         No dieu que esteu de vacances: si sou fora de casa, no pengeu fotografies ni comentaris a les xarxes socials on s'evidenciï que sou fora de casa, els delinqüents poden saber que no hi ha ningú i aprofitar-ho per cometre robatoris.

·         Eviteu donar la ubicació en temps real.

·         Eviteu penjar fotografies personals i familiarsper no donar més informació de la necessària de la vostra vida privada.

·         Vigileu els robatoris a les zones turístiques (platja, muntanya, etc...): 

o    Els robatoris de mòbils són habituals perquè els deixem sobre la tovallola o a la vista dins de les bosses mentre fem altres coses. 

o    Manteniu sempre controlats els vostres objectes personals.

o    Porteu només allò que us sigui necessari, eviteu dur objectes de valor

·         Aneu amb compte amb les wi-fi públiques: si us connecteu a xarxes públiques d'hotels, restaurants o aeroports, és més fàcil que us puguin robar les vostres credencials. 

·         No feu servir carregadors públics: els ciberdelinqüents poden accedir als vostres dispositius

Aprofiteu el temps lliure per posar-vos al dia.

Ara que disposem de més temps lliure podem aprofitar per seguir els hàbits cibersaludables i posar els vostres dispositius i dades al dia:

·         Actualitzeu els vostres equips: instal·leu o actualitzeu les últimes versions dels sistemes i les aplicacions dels vostres mòbils, ordinadors i tauletes abans de sortir de casa.

·         Reviseu els vostres comptes de correu: doneu de baixa els que ja no utilitzeu, doncs poden contenir informació personal.

·         Netegeu les bústies de correu electrònic: elimineu els correus que ja no us facin falta, sobretot aquells que demanen validar accessos a webs o portals.

·         Feu inventari de contrasenyes i claus d'accés: aprofiteu per canviar o actualitzar les contrasenyes. Recordeu els consells per a unes contrasenyes segures:

o    Utilitzeu contrasenyes diferents per a cadascuna de les aplicacions o webs. Podeu fer servir un gestor de contrasenyes per memoritzar-les.

o    És important que canvieu sovint les claus d'accés, sobretot les del vostre banc.

·         Netegeu els vostres perfils a les xarxes socials: elimineu aquells contactes que no coneixeu.       


Guia de supervivència per evitar ensurts i ciberestafes en les compres en línia

Segueix els nostres consells de compra en línia segura per esquivar paranys en les cites comercials estacionals (com ara el Black Friday, el Ciber Monday o el Nadal) en què s’incrementen les ciberestafes

Cites comercials com ara les rebaixes i altres èpoques de grans compres estacionals (el Black Friday, el Cyber Monday, o Nadal), són temporada alta de fraus i intents de ciberestafa. Per això és important que extremem les precaucions i seguim unes senzilles recomanacions de compra. Som a temps d’esquivar ciberenganys i ciberestafes, si fem cas d’aquests consells!




COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars