Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » PLAY – ADS: 1r Premi al Guanyador de la First Lego League Lleida

PLAY – ADS: 1r Premi al Guanyador de la First Lego League Lleida

Publicat per ÀgilServis a 24 de maig 2021 | 5/24/2021

 PLAY – ADS: 1r Premi al Guanyador de la First Lego League Lleida.






A diferència de les nou darreres edicions, la d’enguany es va celebrar telemàticament, exigint un gran esforç d’organització i coordinació tant als responsables de l’EPS UdL, com als nombrosos voluntaris amb què compten any rere any.

Com molts ja sabeu, la FIRST LEGO League és una competició de robòtica que es planteja arreu del món i que s’estructura al voltant de tres parts diferenciades:

    • Disseny d’un projecte científic que pretén resoldre un repte plantejat per l’organització.
    • Disseny i programació d’un robot que ha de resoldre diverses missions plantejades.
    • Treball dels valors FIRST LEGO League que es mostri al llarg de tot el procés.

Si voleu conèixer-ne qüestions més detallades, trobareu tota la informació disponible a la pàgina oficial de la FIRST LEGO League (aquí).

La FIRST LEGO League Challenge (per a joves de 10 a 16 anys) plantejava en aquesta edició 2020 – 2021 el repte RePLAY:

Durant segles, l’esport ha jugat un paper essencial en la nostra cultura. Amb el Repte RePLAY, el vostre equip el redefinirà i revolucionarà la forma de jugar i moure’ns. Junts creareu solucions innovadores utilitzant les eines i la tecnologia d’avui.

Teniu al vostre voltant moltes oportunitats per a jugar i ser actius. Disposeu de múltiples espais per a fer-ho: parcs oberts, camps, pistes o poliesportius, els vostres propis centres i classes i, fins i tot, quan feu cua.

Tot i això, cada vegada més persones no som prou actives. Jugant som actius mentre ens divertim. Quan juguem som més creatius, i la vostra creativitat pot motivar i ajudar-nos a tots a ser
més actius.

Com i on podeu ajudar a la vostra comunitat a ser més activa?”

Com cada any, des de l’institut Els Planells hem participat en aquesta competició amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO, vehiculant la participació per mitjà de les optatives de Robòtica, Educació Visual i Plàstica i Informàtica. L’equip resultant són els PLAY-ADS integrat per en Jonathan, en Sergi, l’Edna, en Hamadi, la Laia, en Nico, l’Èric, en Maksim i la Montse Miralles i en Jordi Trilla, com a entrenadors.

Els PLAY-ADS han desenvolupat un projecte que ells mateixos defineixen així: “Hem creat una pàgina web com a recull i síntesi de propostes per tal d’afavorir la pràctica d’esport pels nostres municipis. Vam detectar una mancança de coneixement d’eines i idees per tal de practicar exercici al nostre privilegiat entorn. Per ajudar a solventar-ho, hem creat un portal amb un recull de propostes per a totes les edats i estats físics. Classifiquem les activitats en els següents blocs: córrer, caminar, bicicleta, d’orientació, cultural, familiar, rutes amb aigua, sortides per nens amb contes i rutes saludables, alhora que en farem també una versió en paper per aquelles persones poc avesades al format digital. Estem documentant i creant els diferents itineraris i les seves activitats, així com creant contes associats a les diferents rutes.”

Els PLAY-ADS van participar en l’edició d’enguany de la FIRST LEGO League Lleida (www.firstlegoleague.udl.cat) amb 24 equips més procedents de diversos instituts i centres educatius de la província de Lleida, de la comarca de l’Anoia, d’Andorra, Sant Esteve Ses Rovires i Mataró. Menció especial requereix l’equip SPORTBOTIX-CEE LES MONGES d’Artesa de Segre, integrat per la Nara, l’Arnau, en Guifré, en Guillem, l’Aina i en Marc, un grup d’alumnes de 1r i 2n d’ESO del nostre institut i coordinat des d’una activitat extraescolar de robòtica en què participen amb molt interès i il·lusió.

Donada la situació actual de restriccions motivada per la pandèmia, la fase lleidatana ha estat totalment telemàtica, amb l’organització de l’EPS-UdL i la participació i implicació de Lleida TV. El disseny de l’activitat ha permès que famílies i tots els interessats en seguir la competició ho poguessin fer des de casa, en streaming i amb el programa en directe de Lleida TV.

Des de les 9 del matí i fins a quarts de tres de la tarda, els PLAY-ADS van estar treballant a l’Institut, ben acompanyats per amics del mateix grup bombolla, la Ramona Solé i la Cristina Rosell. Entre tots van aconseguir crear el clima adequat per tancar una molt bona participació, fent una presentació amena, estructurada, divertida i sòlida, i realitzant tres molt bones rondes en el joc del robot, amb una puntuació màxima de 330 punts.

El resultat d’aquesta participació va ser recompensat amb el primer lloc en la competició amb el 1r Premi Fundació Scentia al Guanyador, que va ser anunciat pel Rector de la Universitat de Lleida Jaume Puy i Llorens destacant-ne el respecte pels valors FIRST, l’excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic. Aquest premi dona accés a la Gran Final First Lego League Espanya que se celebrarà el 26 i el 27 de juny en format digital.

El llistat de premiats de la First Lego League 2020 – 2021 és el següent (extret de http://www.eps.udl.cat/):

  • 1r Premi Fundació Scentia al Guanyador (amb accés a la Gran Final Nacional): PLAY-ADS – Institut Els Planells (Artesa de Segre)
  • 2n Premi Paeria al Guanyador (amb accés a la Gran Final Nacional): MLFaster – Vedruna Mollerussa (Mollerussa)
  • 1r premi Semic als Valors FIRST LEGO League: Movers Andorra – Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella)
  • 2n premi PlusFrésc als Valors FIRST LEGO League: LegoHeros – Institut Ciutat de Balaguer (Balaguer)
  • 1r premi Correos al Projecte d’Innovació (amb accés a la Gran Final Nacional): Epic Lego Bulls – La Salle Mollerussa (Mollerussa)
  • 2n Premi Indra al Projecte d’Innovació: MITJANA CREW – INS la Mitjana (Lleida)
  • 1r Premi IFR al Disseny del Robot: LILBOTS – Institut d’Alpicat (Alpicat)
  • 2n Premi Agustí Mestre al Disseny del Robot: Smarties – Smart School (Lleida)
  • 1r Premi GFT al Comportament del Robot: MLFaster – Vedruna Mollerussa (Mollerussa)
  • Premi Consell Social UdL a l’Emprenedoria: Helping Blinders Ball – Fundació Escola Mowgli (Igualada)
  • Premi Robotix a les Joves Promeses: Odena Robòtica League – IE Castell D’Òdena (Òdena)
  • Premi Lleida.net a l’Entrenador: BIM Bots – Institut Badia i Margarit (Igualada)

Enllaç notícia 👉👉 Aquí



COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars