Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » El CAP d'Artesa de Segre informa. Diumenge, 09 de maig de 2021

El CAP d'Artesa de Segre informa. Diumenge, 09 de maig de 2021

Publicat per ÀgilServis a 9 de maig 2021 | 5/09/2021

El CAP d'Artesa de Segre informa.


Des de l'ABS d'Artesa de Segre informen 

Avui diumenge a les 00.00 ha deixat de ser vigent l'estat d'alarma a Catalunya. S'acaba un període molt llarg, que dura d'ençà del 25 d'octubre. Més de mig any en què hem patit restriccions per mirar de contenir la pandèmia, tot i això hem anat tenint brots en aquest temps.

Les mesures que es mantindran a Catalunya son: 

      1. Restricció a màxim de 6 persones en les reunions socials i familiars. 
      2. Aforament màxim del 50% en els centres de culte.
      3. I les mesures de distanciament i utilització de mascaretes en llocs públics, que continuaran vigents. 

A Artesa de Segre comencem aquesta nova fase amb una situació molt preocupant, tot i que avancem en la vacunació (en la mesura de les vacunes que ens arriben), el nombre de casos que tenim actius aquesta setmana es del més alts de tota la pandèmia. Tenim 16 casos actius, amb una mitjana d'edat de 38 anys i el 68.75% dels quals son dones. Tenim una persona ingressada. Aquests números comporten que el risc de rebrot de l'ABS d'Artesa de Segre sigui de 1510 (Catalunya 232).

Queda encara molt a fer, mentrestant veiem com els casos augmenten, apareixen en grups familiars encara no vacunats i el contagi entre ells és molt alt.   

Tot i l'esforç en vacunar a dia d'avui tenim 1404 persones vacunades amb 1 dosis de vacuna i 656 amb la pauta complerta. Actualment estem vacunant persones de 60 a 69 anys i hem començat amb el grup de persones de 50 a 59 anys. Possiblement les persones de grups professionals essencials menors de 50 anys que no s'havien vacunat prèviament, podran fer-ho a partir del 17 de maig. 

  • És molt important que mantingueu les mesures de prevenció encara que estigueu vacunats, perquè els virus continuen circulant i per evitar que el nostre contagi comporti el contagi de la majoria dels familiars i convivents.
  • Vacuneu-vos quan us toqui, encara que sigueu joves i no tingueu percepció de risc: la vacuna ens protegeix a cada una de les persones que se la posen, sobretot de tenir una covid greu i de les seves complicacions, però per sobre d'aquesta protecció individual hem de pensar en la protecció de tota la població. Quantes més persones estiguis vacunades, menys possibilitat tindrà el virus de circular, de infectar-nos i de tenir mutacions i crear noves variants.
Confieu en les vacunes i en els vostres professionals sanitaris, no feu cas de totes les històries falses que corren i si teniu dubtes, us esperem per resoldre'ls.


Diumenge, 9 de maig de 2021

COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars