Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Cap a la “masia de la robòtica”

Cap a la “masia de la robòtica”

Publicat per ÀgilServis a 22 d’abr. 2015 | 4/22/2015

Cap a la “masia de la robòtica”
Aprofundir en el desenvolupament del talent jove és la clau del progrés.

ARA Vic | 

Una de les missions principals de la universitat és ser motor del coneixement. La universitat ha d’establir vincles amb l’entorn i ha de contribuir al progrés social i cultural del país. 

En aquest sentit, la UVic-UCC ha desenvolupat aquests últims anys un Programa d’Impuls al Talent amb l’objectiu de dotar els estudiants preuniversitaris amb els impulsos, les fites i les eines que els permetin aprofundir en el desenvolupament de les seves capacitats, sovint excel·lents. Entre les activitats que formen part d’aquest Programa d’Impuls al Talent de la UVic-UCC destaquen el Premi als Millors Treballs de Recerca d’estudiants de batxillerat, els Tallers de Secundària, que acosten a la societat les línies d’investigació de la UVic-UCC, la Junior University, el Mercat de Tecnologia, les Tertúlies de Literatura Científica i les activitats formatives de preparació per a la participació en les olimpíades de diverses disciplines, com la Informàtica i la Biologia. 

L’Escola Politècnica Superior, per exemple, compta amb un programa de foment de les vocacions científiques i tecnològiques. Hi té un paper singular el Programa Formatiu en Robòtica, articulat a partir de la preparació per a la participació en els campionats nacionals i internacionals de les competicions FIRST Lego League (FLL) i FIRST Tech Challenge (FTC). El Programa creix cada any amb l’objectiu de consolidar una veritable “masia de la robòtica”. Concretament, aquest any ja s’ha organitzat a la UVic-UCC la segona edició del Torneig Classificatori de la FLL per a estudiants d’entre 10 i 16 anys i la seva rèplica per a infants de 6 a 9 anys (la Junior FLL).

I l’equip dels Garrins Metàl·lics, constituït per estudiants dels Graus de Mecatrònica i Multimèdia, ha estat capaç d’arribar a competir a la final mundial de la FTC als Estats Units. No hi ha dubte que és una bona estratègia per fer aflorar talent.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars