Ràdio Artesa de Segre 90.2 FM."LA CAMPANYA TRACTA'M BÉ A RÀDIO ARTESA DE SEGRE SETEMBRE 2018. Començem el dia 03/09/2018 de dilluns a dissabte a les 12 i les 17 hores La violència que s'infringeix envers les persones grans és un fenòmen poc visible i escassament investigat i detectat. Amb la campanya "Tracta'm bé" volem omplir aquest buit. Volem conscienciar d'aquest problema silenciós però que alhora és tant sorollós quan es viu des de la pròpia pell, perquè és una realitat que no podem deixar de mirar i perquè al cap i a la fi tan sols ens demanen un TRACTA'M BÉ.

L'equip ArtesA20 d’Artesa de Segre a la final estatal de la First Lego League

L'equip ArtesA20 d’Artesa de Segre 
a la final estatal de la First Lego League


Després de guanyar la final de la setena edició de la First Lego League de Lleida, en la que hi van participar una trentena d’equips, aquests nois i noies de quart d’ESO de L’Institut Els Planells d’Artesa de Segre preparen ara final estatal que tindrà lloc a Logroño el proper 18 de març.
Aquesta competició robòtica proposa als alumnes solucionar a través de la tecnologia  un problema real, enguany relacionat amb l’aigua. Els joves treballen aquest projecte a les classes de tecnologia i han desenvolupat un projecte basat en l’estudi de la millora de la gestió pública de l’aigua del municipi.
Durant el concurs també es punten aquests valors del treball en equip, ja que els joves aprenen a organitzar-se i posar coses en comú. De fet el seu lema és si ens mullem, ens mullem tots.
Tot i que treballen en el projecte des del moment en que van saber la temàtica de competició.
L’INS Els Planells hi ha participat cada any arribant quatre vegades a la final estatal i una a l’internacional a Sud Àfrica el 2015 on van obtenir el 2n premi a la Millor Presentació de Projecte amb Pitalegòrics.
Si guanyen a la Rioja tindran l’accés directe a altres competicions internacionals.