Ràdio Artesa de Segre 90.2 FM."EL CURT DEL DIA" a les 17:00 de Dilluns a Divendre. LA CAMPANYA TRACTA'M BÉ A RÀDIO ARTESA DE SEGRE SETEMBRE 2018 La violència que s'infringeix envers les persones grans és un fenòmen poc visible i escassament investigat i detectat. Amb la campanya "Tracta'm bé" volem omplir aquest buit. Volem conscienciar d'aquest problema silenciós però que alhora és tant sorollós quan es viu des de la pròpia pell, perquè és una realitat que no podem deixar de mirar i perquè al cap i a la fi tan sols ens demanen un TRACTA'M BÉ.

EL RETAULE DEL FLAUTISTA

EL RETAULE DEL FLAUTISTA AVUI I DEMÀ AL CUBBTURAL 
NO ET PERDIS PASSAR UNA BONA ESTONA.
 Personatges: 
Frida: Narradora que ens fa un petit resum de cada escena. És la que emprèn l'acció perquè la gent poderosa de la vila vegi el problema de la pesta com a propi. 
Hans: Narrador que ens explica en moltes ocasions que passarà en l'escena. 
Ferrer: És el cap de la milícia i una persona rígida. Li preocupa l'ordre de la ciutat. Ell sempre fa més cas a la fe moral que a el burgmestre. 
El sabater: Un home sincer, coherent, que veu les contradiccions del burgmestre i voldria substituir-lo. Ell és qui causa la revolta. El reverend 
Grundig: Un personatge tòpic de l'època franquista, perquè representa l'aliança entre l'Església i el poder. Ell diu que Walter és un bruixot i l'intenta cremar a la foguera. 

Els regidors (Batts, Webs, Kost, Rush): Són uns personatges que defensen els seus propis interessos quan hi ha problemes. Per això es reparteixen les rateres entre els seus magatzems i botigues. 

Els síndics (Weis i Baun): Veuen que la plaga és una bona ocasió per treure'n profit, ells especulan que Walter és un bruixot i l'intenten enfonsar. Són els mestres dels gremis manyans i de la Doctíssima Corporació d'Apotecaris. 

El Burgmestre: Un home autoritari i democràtic, que manifesta unes qualitats, entre elles la intel·ligència, el seny i l'honradesa. És un home just que vol ser reelegit per això intenta solucionar el problema de les rates tot i que al final les rates els treuen del poble. Walter Romberg: Ell és el flautista. Dóna per descomptat que és el flautista d'Hamelín, però no hi ha manera de saber-ho del cert. És un personatge irònic, no té pèls a la llengua i és honest. El posen a la presó perquè el reverend diu que és un bruixot. Al final el burgmestre li dóna els diners i li diu que comenci però ell li torna els diners i fuig corrents. 

Lisbeth: La filla del burgmestre, és una noia jove respectuosa amb el seu pare, però sembla que s'enamora de Walter, i per això l'intenta treure de la presó. 
Grete: És la criada del burgmestre. Ella posa pegas a Walter dien que el dimoni l'envia. Remuga pregàries. 
Agutzil: És un ajudant del burgmestre. Representa la veu del burgmestre al poble. Organització social[modifica | modifica el codi] L'obra El retaule del flautista se situa durant el segle XIV. En aquella època l'organització social era diferent de l'actual, i l'església i tot allò relacionat amb Déu i la religió cristiana era molt important. La persona més poderosa era Déu; per sota seu hi havia l'església, la qual el representava, i estava composta pel Papa, Cardenals, Bisbes, Rectors i Capellans. Personatges: reverend Grundig (rector). Per sota hi havia els reis, nobles, comptes, i els burgmestres; aquests últims eren els alcaldes dels pobles i ciutats, i a més tenien la màxima autoritat civil. 
Personatges: Schmid (burgmestre), Lisbeth (filla del burgmestre).

 La milícia (el poder militar) eren aquells soldats que en temps de guerra, es quedaven als pobles i a les ciutats per protegir-les. Estava al servei del burgmestre. Personatges: Ferrer, soldats. L'agutzil (el poder executiu) era com un policia que estava a les ciutats i que igual que la milícia, estava al servei del burgmestre. Personatges: Agutzil. Els regidors (el poder polític), els propietaris dels magatzems, de les botigues, etc. Normalment eren els rics del poble o de la ciutat. 

Personatges: Webs, Batts, Rush, Kost. Els síndics (el poder econòmic) eren els representants dels gremis. Personatges: WeisBaun. A sota de tot, hi havia la gent del poble, la part més pobra. Estava composta per pagesos, peons, carnissers, peixaters, artesans... Personatges: Frida i Hans (narradors), sabater (representant del poble), Grete (minyona), carcellers, soldats, pregoners, vilatans...