Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » 7 multes que et poden posar en patinet elèctric

7 multes que et poden posar en patinet elèctric

Publicat per ÀgilServis a 16 de des. 2020 | 12/16/2020

 7 multes que et poden posar en patinet elèctric.

Els usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal també estan subjectes a les normes que han de complir la resta de conductors.

La Vanguardia 👈 enllaç



SONIA MORENO " La Vanguardia"
 La irrupció de l'patinet elèctric com a mitjà de transport per als desplaçaments urbans ha obligat a l'elaboració d'una normativa específica amb l'objectiu de garantir la seguretat i la convivència amb la resta d'usuaris de la via. 

El proper 2 de gener entrarà en vigor la modificació de l' Reglament General de Vehicles i de Circulació , que ja incorpora la regulació d'aquest tipus d'exemplars. 

Així, el text legal defineix els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) com aquells d'una o més rodes "dotats d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics" amb una velocitat màxima que oscil·la entre els 6 i 25 km / h.

Només poden tenir un seient o selló si equipen un sistema de autoequilibrat. Per poder ser utilitzats per la via pública, hauran de tenir un certificat de circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics previstos en el manual de característiques que s'aprovarà mitjançant resolució del Director General de Trànsit. 

A l'igual que la resta de vehicles de motor, tindran prohibida la circulació per les voreres i per les zones de vianants, d'acord amb el que disposa l'article 121.5 de l'Reglament General de Circulació. Tampoc podran anar per túnels urbans, travessies, vies interurbanes i autopistes i autovies que transcorren dins de poblat. 

Infringir la normativa comportarà una sanció econòmica però en cap cas la detracció de punts. I és que, al menys de moment, no serà necessari examinar-se ni tenir el carnet per poder manejar-los.

Més enllà de les multes per circular per zones prohibides, les persones que es desplacen en patinet elèctric també han de complir altres preceptes, a l'igual que la resta de conductors que es mouen per la via pública.

A continuació, llistem 07:00 infraccions que també estan castigades per als usuaris dels VMP. 
 1. Alcohol i drogues A l'igual que la resta de conductors, les persones que es desplacen en patinet elèctric s'han de sotmetre a les proves d'alcoholèmia i drogues, sempre que els sigui requerit per un agent de l'autoritat. Si es neguen a fer-se el test, llevat que la Fiscalia competent de la província pugui establir altres criteris de cara a una possible imputació per delicte tipificat a l'article 379.2 de el Codi Penal, seran denunciats per una infracció administrativa. En el cas que la prova doni positiu, l'usuari abonarà la mateixa multa que si conduís qualsevol altre vehicle, és a dir, depenent del seu grau d'alcohol en sang la quantia podrà arribar als 1.000 euros, la mateixa xifra que pagarà si té presència de drogues en el seu organisme. Cal assenyalar que els agents poden immobilitzar el vehicle. 
 2. Fer servir dispositius mòbils Com qualsevol altra persona que condueixi un vehicle, l'usuari de l'patinet elèctric té prohibit fer anar el telèfon o qualsevol altre dispositiu mòbil mentre està circulant. La sanció és de 200 euros. 
 3. Portar auriculars Igualment tenen prohibit conduir utilitzant cascos o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so. En cas de ser detectats se'ls denunciarà per aquest precepte amb 200 €. 
 4. Viatjar amb un passatger Tal com indica la normativa, els vehicles de mobilitat personal estan homologats com exemplars unipersonals, és a dir, disposen d'una única plaça. Per aquest motiu no poden viatjar dos ocupants. Fer cas omís a aquesta condició comporta una sanció de 100 euros. 
 5. Casc i altres elements de protecció El marc normatiu general aprovat pel Govern no especifica a l'detall l'obligació de portar elements de protecció. El seu ús es regirà pel que disposi la corresponent Ordenança Municipal. En el cas que l'Ordenança reguli l'ús obligatori de casc, l'agent sancionarà amb 200 € (art 118.1 de l'RGC) i procedirà a la immobilització de el vehicle d'acord amb l'article 104.1.c) de el text refós de la Llei de Seguretat vial. 
 6. Peces reflectants o sistema d'enllumenat Segons indica la DGT, es considerarà conducció negligent quan es realitzi durant la nit sense enllumenat ni peces o elements reflectants, ja que en aquests casos, "el conductor no adopta la diligència necessària per a ser vist per la resta de conductors ni la precaució necessària per evitar posar-se en perill ".

Aquesta conducta està sancionada amb 200 €. 7. Parades i estacionaments Les ordenances municipals són les que estableixen les prohibicions relatives a les parades i estacionaments d'aquests vehicles.

Des de la DGT, s'advoca perquè la vorera sigui primordialment de l'vianant. Així els patinets han aparcar en llocs habilitats per a això.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars