Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Artesa de Segre inaugura el primer autofutbol de Catalunya

Artesa de Segre inaugura el primer autofutbol de Catalunya

Publicat per ÀgilServis a 18 de juny 2020 | 6/18/2020

Artesa de Segre inaugura el primer 
autofutbol de Catalunya
Artesa de Segre inaugura el primer autofutbol de Catalunya

El Sevilla-Barça posarà a prova l'experiència de seguir un partit de futbol en pantalla de cine, a la intempèrie i des del cotxe.

Carme Escales BARCELONA - DIMECRES, 17/06/2020 el Periódico

Artesa de Segre inaugura el primer autofutbol de Catalunya 
El primer partit del Barça post-Covid, al camp del Mallorca, Josep Maria Sabartés no se'l va perdre. Va compartir l'espectacle amb més gent en un bar de la seva localitat, Artesa de Segre. La nit abans tampoc s'havia perdut la projecció de la pel·lícula ‘Paràsits’ al primer autocine de Catalunya, a la població lleidatana de Golmés.

En la seva ment, Sabartés va fusionar les dues experiències i va pensar com seria seguir en directe un partit de futbol de la mateixa manera que ell havia vist una pel·lícula de cine des del cotxe. A més, el gran èxit de convocatòria de l'autocine de Golmés el va portar a madurar la seva idea, que portarà a la pràctica aquest divendres a l'esplanada de l'aparcament de l'escola i institut els Planells d'Artesa de Segre.

Serà per veure el Sevilla-Barça, a les 22 hores, en pantalla de cine. Amb capacitat per a 150 vehicles i entrades a la venda el mateix dia a partir de les 20 hores, hi haurà també dues ‘foodtrucks’ per poder consumir beguda, entrepans, hamburgueses, patates fregides, xurros, i lavabos ecològics. Cada tiquet, a 10 € per persona (menors de 18 anys 5 € i menors de 5 anys, gratis), anirà acompanyat d’una bossa de crispetes. El so de la retransmissió se sincronitzarà per radiofreqüència amb un dial de la ràdio de cada vehicle que s'haurà de sintonitzar.
 «Aquesta és una bona manera de proposar diversió i lleure i que sigui a l'aire lliure», diu l'alcalde d'Artesa de Segre, Mingo Sabanés.
La idea de Sabartés, immediatament va tenir bona acollida al consistori d'Artesa de Segre, que ha cedit l'espai, tanques, connexió de llum i contenidors d'escombraries. «Esperem que tingui èxit.
D'altres han apostat pel cine i aquí ho fem pel futbol, que sabem que tira molt, sobretot els partits del Barça», va assenyalar l'alcalde de la població, Mingo Sabanés. «Ja que hem estat tant temps confinats, aquesta és una bona manera de proposar diversió i lleure i que sigui a l'aire lliure. La gent té ganes de sortir i disfrutar», afegeix Sabanés. 

També ho han vist com una bona iniciativa a la penya barcelonista d'Artesa. El seu president, Josep Baró, considera que «serà una experiència diferent, més festiva, més atractiva, i amb el bon temps ve més de gust sortir de nit». La penya culer d'Artesa compta actualment amb 340 socis. «Som un poble petit i una iniciativa així mereix que col·laborem, i ens alegrem que es faci», va precisar Baró. 
 «Tot el mèrit és dels pioners de Golmés, l'amo del restaurant Resquitx, Jordi Castañé, i el de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, que van tenir la idea i el coratge de posar en marxa el primer autocine de Catalunya», declara Josep Maria Sabartés, promotor del primer autofutbol de Catalunya, que muntarà per primera vegada aquest divendres per veure el partit entre el Sevilla i el FC Barcelona. Tant Castañé com Aumedes han ofert també el seu recolzament, assessorament i col·laboració amb la iniciativa a Artesa de Segre. 

Buscant el culer veí

Artesa de Segre té 3.500 habitants i, a una trentena de quilòmetres, les poblacions en les quals ja es poden veure cartells promocionals de l'autofutbol d'Artesa, com Agramunt, Balaguer, Tàrrega, Guissona i Pons, molts culers a menys de mitja hora de cotxe. 
«La idea és que es pugui arribar ja a les 20 hores i que després del partit qui el desitgi es pugui quedar a comentar les jugades prenent alguna cosa, com si fos a la terrassa d’un bar, i guardant les mesures de seguretat, com la distància física», va indicar Josep Maria Sabartés. 

L'experiència per a ell és un veritable salt al buit. Però la viu amb il·lusió. «Jo no soc un superfanàtic culer, però m'agrada que guanyi el Barça i que perdi el Madrid», afirma. Auxiliar administratiu a l'ajuntament, és coautor d'‘Artesa, avui i demà’, una anàlisi socioeconòmica de la localitat de la qual és fill. I anteriorment va escriure llibres sobre l'éxode al Pallars, la població de l’Alt Pirineu i el sector fructícola de Lleida. 
La seva idea de muntar l'autofutbol forma part d'aquestes ganes de tornar a posar a treballar a ple rendiment el motor econòmic local. «En aquests moments, la gent té una mica de por encara als espais tancats. Però el mercat setmanal d'Artesa, els diumenges, ja comença a funcionar, igual que les terrasses», diu el promotor. «La gent està tornant a sortir. I a l'estiu, totes les segones residències de la Noguera i comarques veïnes estaran plenes. Després de tres mesos sense sortir de casa a la ciutat, i sense tantes garanties de poder viatjar a altres països, a partir de Sant Joan tornarem a viure els estius de fa 30 anys en què els nens passaven dos mesos aquí», afegeix Sabartés. 

Si la sessió d’aquest divendres té èxit, per al dimarts 30 de juny, ja està programada una altra per veure el partit del Barça contra l'Atlètic de Madrid. «Si funciona bé, al juliol en podríem fer un parell més i a l'agost la Champions, però primer hem de provar», conclou Josep Maria Sabartés.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars