Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » La carta d'una ciutadana de Cervera a Marc Márquez

La carta d'una ciutadana de Cervera a Marc Márquez

Publicat per ÀgilServis a 15 de nov. 2018 | 11/15/2018

La carta d'una ciutadana de Cervera 
a Marc Márquez

El pilot de Cervera de moto GP, Marc Márquez, s'ha convertit fa pocs dies en campió del món per cinquena vegada. Tots els veïns de la capital de la Segarra l'esperaven contents i il·lusionats per poder celebrar la victòria i compartir la seva genorisitat i alegria amb ell. Tot i això, el jove esportista no va saber estar a l'alçada i no va correspondre.



Al balcó de l'Ajuntament hi havia penjada una pancarta a favor dels presos polítics(AQUI) i Márquez es va negar a pujar-hi si el missatge no era retirat, insinuant pressions de patrociandors. De matinada, uns 'brètols' -per dir-ho d'alguna manera- li van fer la feina bruta i van retirar la pancarta (AQUI). Ara, una veïna de Cervera, la Dolors Sàrries, li ha escrit la carta següent, que s'ha fet viral a les xarxes socials. 

Benvolgut Marc Márquez. Com tu, sóc cerverina, però et guanyo de molts anys. Com tu, feinejo fora de la nostra ciutat, però hi torno quan puc perquè me l'estimo. Com tu, suposo.
Jo treballo amb llibres, tu amb motos. I ja se sap, tu arribaràs lluny i jo no. De tu en parlaran a tot arreu, seràs valorat, apreciat, rebràs honors, seràs escollit fill predilecte de la nostra ciutat, se't retran honors d'heroi i sonarà música fins les tantes de la matinada per celebrar que tens set títols mundials. Això fa història. 
A més a més, totes les marques importants voldran que corris per a elles perquè tu ets molt bo. Sí, senyor.
Dit això, la meva pregunta és... per què no vas voler sortir al balcó de la Paeria a saludar? Per què, en canvi, sí que acceptes tota la resta d'homenatges, festes, salutacions, trobades, dins i fora de la Paeria?
Dius que tu no vols entrar en política perquè cal separar una cosa d'una altra. I que Honda o els teus patrocinadors no volen que et posis al costat de cap pancarta que suggereixi res polític. Per què? Què et farien? Expulsar-te? Ja saps tu que no. Ets massa valuós.
Llavors, potser ets tu qui no té clares les coses. Si és així, per què no ho manifestes directament i no poses l'excusa dels patrocinadors?
El que més greu em sap és que la pancarta al balcó fa molt de temps que hi és. Tres brètols de fora de Cervera van voler-la arrancar perquè així tu pugessis al balcó a saludar. Però els van enxampar, la van tornar a posar i tu vas rebre el Paer i la gent que et va homenatjar a peu de carrer. No vas voler pujar al balcó. Quina vergonya!
Benvolgut Marc, voler l'alliberament dels presos no t'assenyala com un independentista. Només diu que tu consideres una injustícia un fet com aquest. Res més. 
Tu podries ser un gran altaveu per a tothom. Sobretot per als joves que et segueixen. Series un exemple. Això t'honoraria més enllà de la moto.
Les persones som la suma de moltes coses. No només d'allò que ens fa públics, sinó també de tot allò que sentim i portem al cor. 
Tu no arrisques res pujant a saludar al balcó de la Paeria. Però res de res. En canvi, hauria estat un gest magnífic que demostraria que tu, Marc, també voldries que aquestes persones fossin amb les seves famílies.
Fer el que vas fer se'n diu, a casa meva, "fer el paripé". I, benvolgut Marc, casa meva és casa teva, ja ho saps, perquè Cervera acull tothom.
Seràs famós perquè guanyes curses, però a mi, Marc, m'has decebut molt, com a persona i com a cerverí.

COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars