Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » Esllavissada a Vilanova de Meià

Esllavissada a Vilanova de Meià

Publicat per ÀgilServis a 31 de maig 2018 | 5/31/2018

Esllavissada a Vilanova de Meià



Una esllavissada manté tallada des d’aquest dimecres al vespre la carretera L-913 a Vilanova de Meià (Noguera), on una pedra de grans dimensions va caure sobre la via. Segons el Servei Català de Trànsit, el despreniment es va produir al voltant de tres quarts de nou del vespre i des d’aleshores la circulació està interrompuda entre els quilòmetres 2 i 2,5. De moment, no hi ha cap previsió sobre el restabliment del trànsit.



La carretera L-913 de Vilanova de Meià (Noguera) on ahir dimecres a la tarda va caure una roca de grans dimensions no es podrà obrir al trànsit fins dissabte. Així ho ha assegurat l’alcalde Xavier Terré després de valorar-ho amb els tècnics de la Diputació de Lleida que s’han fet càrrec dels treballs per retirar la roca i senyalitzar la via. Terré ha assegurat que ha estat una sort que la pedra no agafés algun vehicle ja que es tracta d’una carretera de 8 quilòmetres que uneix el municipi amb el Pallars Jussà i està molt transitada, tant per veïns que hi tenen finques i granges, com per excursionistes i escaladors ja que la zona és molt coneguda per aquestes pràctiques. L’alcalde també ha explicat que durant el mes de maig han comptabilitzat tres despreniments de roques, menors, en diferents vies locals, tots ells provocats per l’elevada pluviometria d’aquesta primavera.



El despreniment va ser notificat ahir dimecres a dos quarts de vuit del vespre i de seguida van pujar els tècnics de la Diputació de Lleida per senyalitzar la zona i prohibir el pas. Aquest dijous a les set del matí han començat els treballs per esmicolar la roca i posteriorment retirar tota la runa talla la carretera. La idea és que dissabte ja pugui estar la carretera reoberta però si és possible aquest dijous al vespre es podria obrir parcialment, si hi ha garanties de seguretat, pels veïns.

L’alcalde ha explicat que ara hi ha una sèrie de veïns ”perjudicats” perquè no poden arribar tant aviat a les seves finques i granges i han d’anar a fer un tomb de més de 50 quilòmetres, passant pel port de Comiols. A més a més, ha destacat que és una zona molt freqüentada per escaladors i excursionistes i que per sort no s’ha produït cap desgràcia. Terré confia que una vegada s’hagi solucionat el problema d’aquest despreniment els tècnics de la diputació valorin si hi ha algun altre punt perillós a la zona.
COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars