Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Inici » » FLL 2012 – 2018 ARTESA DE SEGRE

FLL 2012 – 2018 ARTESA DE SEGRE

Publicat per ÀgilServis a 3 de març 2018 | 3/03/2018

FLL 2012 – 2018

FLL 2012 – Food Factor
’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va organitzar l’any 2012, per primera vegada a Lleida, un dels els tornejos classificatoris de FIRST LEGO League. La Competició de Lleida va comptar amb la participació de més de 150 nens de 16 col·legis i instituts de les comarques de Ponent (La Seu d’Urgell, La Pobla de Segur, Guissona, Ponts, Artesa de Segre, Tàrrega, Mollerussa, Cervera i Lleida) i la Franja (Fraga). A més, un total de 70 voluntaris (professorat, estudiantat i PAS de l’EPS i d’altres centres de la UdL com l’ETSEA i la FCE) feia dies que treballaven perquè aquest esdeveniment fos tot un èxit.
ADS Team




FLL 2013 – Senior Solutions

Al febrer del 2013 l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida va organitzar, per segon cop a Lleida, un dels els tornejos classificatoris de FIRST LEGO League. Una activitat dirigida a joves d’entre 10 i 16 anys dividida en dues parts. La primera és un projecte científic al voltant d’un tema que constitueix un desafiament real en la societat actual. La segona part, consisteix en un torneig de robòtica, en el que, robots fabricats pels mateixos nens i nenes a partir de peces de  LEGO Mindstorms, han de realitzar una sèrie de missions en un temps i condicions limitades.
La Competició de Lleida va comptar amb la participació de vora 180 nens i nenes de 19 col·legis i instituts de les comarques de Ponent.
A més, un total de 80 voluntaris (professorat, estudiantat i PAS de l’Escola Politècnica Superior, de la Facultat de Ciències de l’Educació, de la Facultat d’Infermeria, de la Facultat de Dret i Economia i de l’ETSEA), van treballar per a que aquesta segona edició de la FLL a Lleida fos tot un èxit.


The Pichi Bois


FLL 2014 – Nature’s Fury

En la present edició Nature’s Fury, els equips van explorar impressionants tempestes, terratrèmols, onades i molts més fenòmens de la naturalesa que podem emmarcar en el que denominem desastres naturals i que fan acte de presència allà on les persones viuen, treballen i juguen. Els equips van presentar uns projectes científics que tenien per objectiu trobar solucions científiques i tecnològiques a desastres naturals com els anomenats anteriorment. En aquest sentit es van poder analitzar projectes com ara sensors per controlar riuades, preveure calamarsades, sistemes de protecció en cas de terratrèmols, social media específic per ajudar en cas de catàstrofes naturals, …
Després d’uns apassionants enfrontaments, el guanyador absolut d’aquesta tercera edició celebrada a Lleida va ser l’equip de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre, els Parxi’s Fury que competiran en la gran final estatal de la FLL que tindrà lloc a Barcelona el dia 23 de març, juntament amb el segon guanyador, el Santa Anna Team del Col·legi santa Anna de Lleida, guanyadors de la segona edició.


Parxi's Furi


FLL 2015 – World Class

Els equips Almetronix de l’INS d’Almenar i Els Pitalegòrics de l’INS Els Planells d’Artesa de Segre van ser els equips protagonistes d’aquesta quarta edició de la FIRST LEGO League organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.
Els primers van aconseguir el 1r Premi Fundació Scentia al guanyador d’aquesta edició, mentre que els segons van guanyar el 2n premi al guanyador i el Premi GMV al Comportament del Robot. Tots dos van competir en la gran final estatal de la FLL que va tenir lloc a Santa Cruz de Tenerife el dia 22 de març. [+INFO]. En aquest torneig, tots dos equips van cuallar una gran actuació:Almetronix no va endur-se cap premi però va acabar en un més que meritòria 18a posició general en una competició on hi participaven 37 equips. Més bé va anar la competició per als nois de Els Planells d’Artesa de Segre. Els Pitalegòrics va guanyar el premi al Treball en Equip, quedant cinquens a la classificació general, i va obtenir una plaça per participar a l’Open African Championship  – Johannesburg (South Africa) que es celebrarà del 5  al 7 de Maig de 2015 on van aconseguir el segon Premi a la Millor Presentació de Projecte [+INFO]

 Lleida Pitalegòrics



TENERIFE


OPEN AFRICAN CHAMPIONSHIP
JOHANNESBURG (South Africa)



FLL 2016 – Trash Trek

Els equips The Re-bbish de l’institut Els Planells d’Artesa de Segre i Mullarero’s Team del Colegio santa Ana de Fraga, han estat els equips guanyadors d’aquesta cinquena  edició de la FLL; Els primers han aconseguit el 1r Premi Fundació Scentia al guanyador d’aquesta edició, mentre que els segons han guanyar el 2n premi PAERIA al guanyador. Tots dos competiran en la gran final estatal de la FLL que tindrà lloc a Girona els dies 12 i 13 de març i que dona l’oportunitat de participar en els tornejos de caire internacional.


The Re-bbish



FLL 2017 – ANIMAL ALLIES


Lego DOGtor’s

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida per celebrar un cop més la festa anual de la robòtica, la First Lego League. Aquest vegada, el repte plantejat era Animal Allies, en què l’alumnat s’havia de posar en la pell dels animals i resoldre un problema real relacionat amb el seu món.
L’equip d’aquest any de l’INS Els Planells, els Lego DOGtor’s (format pels alumnes de 4t d’ESO que fan l’optativa de tecnologia) es va proposar, després de moltes deliberacions i consideracions, fer activitats assistides amb gossos en risc d’exclusió. Per dur-ho a terme, contactaren amb agents rurals i amb l’Associació Egueiro. Aquesta és una entitat sense ànim de lucre, integrada a la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que porta més de 30 anys treballant de forma ininterrompuda per la rehabilitació, formació i reinserció de persones amb problemes de drogodependències. El centre de Torreblanca, a més, ofereix mesures penals alternatives, en col·laboració amb el Departament de Justícia. Després de mesos de feina, van aconseguir plasmar la idea inicial de col·laboració i, a més, engegar un projecte de prevenció de la drogodependència en adolescents que es durà a terme durant el curs.

Pel que fa a la part del robot, l’equip començà des de zero, com sempre, i a través de vídeotutorials i moltes hores d’assaig i error van preparar una andròmina amb suficients accessoris per superar la majoria de les missions requerides.
Finalment, en l’apartat de valors, els Lego DOGtor’s utilitzaren la màgia com a vehicle d’expressió de totes les habilitats treballades durant el procés.
Amb aquesta motxilla repleta de feina i somnis, l’equip es presenta el dia 25 a Lleida. Després d’una primera ronda de robot molt digna en què obtenen 85 punts, procedeixen a fer la presentació del projecte científic, la programació del robot i els valors. A continuació us deixem els vídeos d’aquest moment, que expressen millor que cap paraula, el saber estar, el domini i la il·lusió amb què els nois i noies afrontaren el repte.
















- Premi Fundació Scientia al Guanyador: ROYAL ROBOTIX de l'Escola Montagut (Vilafranca)
- 2n premi Paeria al Guanyador: MAIK WOLVINEERS de FEDAC Sant Narcís (Girona)
- Premi Grup Mestre al Disseny Mecànic: LA MIRANDA ROBOTICS de La Miranda (Sant Just Desvern)
- Premi GFT a la Programació: LEGO DOGTOR’S de l'Institut Els Planells (Artesa de Segre)
- Premi Lleida.net a l'Estratègia i la Innovació: ROBOSPARKS de St. Peter’s School (Barcelona)
- Premi Diputació de Lleida al Comportament del Robot: LEGO DOGTOR'S de l'Institut Els Planells (Artesa de Segre)
- Premi EPS a la Investigació: ROBONIAN de l'Escola Pia (Igualada)
- Premi PlusFresc a la Solució Innovadora: BLACK & YELLOW de l'Institut Gili i Gaya (Lleida)
- Premi UdL a la Presentació: MARISTBLITZ del Col·legi Maristes Montserrat (Lleida)
- Premi SEMIC a la Inspiració: WILD LEGO de l'Institut La Mitjana (Lleida)
- Premi IFR al Treball en Equip: GASCO MARINES del Col·legi Gascón y Marín (Saragossa)
- Premi Consell Social de la UdL a la Cortesia Professional: CEGALLOSA FACTORY del Col·legi Santa Ana (Fraga)
- Premi Fundació Princesa de Girona a l'Emprenedoria HOLO: CONNECT POBLA de l'Institut i l'Ajuntament de la Pobla de Segur
- Premi LEGO Education ROBOTIX – Fundació Scentia a les Joves Promeses: THE WILD BOAR EXPLORER'S TEAM de l’Escola Manyanet (Molins de Rei)
- Premi Engijoc a l'Entrenador: LEGOTRONIX de l'Escola Mediterrània (Viladecans)


FLL 2018 – HYDRO DYNAMICS

ArtesA20

Els equips ArtesaA2O i Hidro-Pallars, han estat els equips guanyadors d’aquesta setena edició de la FLL; Els primers han aconseguit el 1r Premi Fundació Scentia al guanyador d’aquesta edició, mentre que els segons han guanyar el 1r premi Paeria al guanyador. Tots dos competiran en la gran final estatal de la FLL que se celebrarà els dies 10 i 11 de març de 2018 a Logroño, La Rioja.

 



La Gran Final FLL Espanya dona l’oportunitat de participar en els tornejos de caire internacional.
  • Els Tornejos Internacionals FIRST LEGO League són el FIRST Championship i els Open Championships. Cada any s’organitzen a diferents ciutats del món i el nombre de places varia!
  • Els Tornejos Internacionals als quals podràn anar els equips espanyols en el Repte HYDRO DYNAMICS són:
  • WORLD FESTIVAL– Detroit, Michigan (USA) – del 25 al 28 d’Abril de 2018
  • FIRST LEGO League Open Invitational Central Europe – Debrecen (Hungria) – del 16 al 19 de Maig de 2018
  • FLL Razorback Invitational – Arkansas (USA) – del 17 al 20 de Maig de 2018
  • FIRST LEGO League Estonian Open – Tallin (Estonia) – del 6 al 18 de Juny de 2018
La FIRST LEGO League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que es ve realitzant des de l’any 1988 als Estats Units, des d’aleshores el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit.

La competició FLL de Lleida ha comptat enguany amb la participació de 37 equips (FLL i FLL Jr.), amb un total de 313 nens i nenes de 31 col·legis i instituts:
- Lleida ciutat:  Col·legi Episcopal, Col·legi Santa Anna, Jesuïtes-Col·legi Claver, Institut Samuel Gili i Gaya, Institut La Mitjana, Institut Màrius Torres, Institut Maria Rúbies, Institut Ronda, Escola Princep de Viana, Escola Camps Elisis
- Comarques de Ponent- Col·legi La Salle (Mollerussa), Institut d’Almenar, Institut Els Planells (Artesa de Segre), Institut Ermengol IV (Bellcaire d’Urgell), Institut Terres Ponent (Mollerussa), Escola Vedruna Balaguer (Balaguer), Escola Francesc Feliu (Aitona), FEDAC Guissona, Escola Mn. Albert Vives (La Seu d’Urgell), Institut de La Pobla de Segur, Ajuntament de La Pobla de Segur,
- Resta de Catalunya: Escola Parellada de Santa Oliva (Tarragona), Escola Montagut de Vilafranca el Penedès (Barcelona), Institut La Sínia de Parets del Vallès (Barcelona), Escola Mediterrània de Vilafranca del Penedès (Barcelona), Fundació Escolàpia de Vilafranca del Penedès (Barcelona) i Col·legi sant Andreu  de Badalona (Barcelona)
- Andorra: Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino, Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp i Escola Andorrana de Segona Ensenyança de santa Coloma i del Roc
- Aragó: Colegio Gascón y Marín (Saragossa).
- País Valencià: Centre de Formació Mac Media de Vinaròs (Castelló)
Els equips guanyadors de l’edició FLL Hydro Dynamics de Lleida han estat els següents:
 1r Premi FUNDACIÓ SCENTIA al Guanyador 
 ArtesA20 - Ins. Els planells d'Artesa de Segre 

 2n Premi PAERIA al Guanyador 
 Hidro-Pallars - Ins i Ajuntament de la Pobla de Segur 
 1r Premi SEMIC als Valors FIRST LEGO League 
 Espartans Robòtica Santa Coloma de l'EASE de santa Coloma (Andorra) 
 2n Premi PLUSFRESC als Valors FIRST LEGO League 
 FLL Màrius Torres de l'Ins. Màrius Torres de Lleida 
 1r Premi SUEZ al Projecte Científic 
 Gascomarines del Colegio Gascón y Marín (Zaragoza) 
 2n Premi INDRA al Projecte Científic 
 Rainhunters de l'ins. d'Almenar
 1r Premi IFR al Disseny del Robot 
 Santa Anna Team del Col·legi Santa Anna de Lleida
 2n Premi ENGIJOC al Disseny del Robot 
 Water Warriors de l'Ins. Samuel Gili i Gaya de Lleida
 Premi GFT al Comportament del Robot 
 ArtesA20 - Ins. Els planells d'Artesa de Segre


 Premi CONSELL SOCIAL UdL
 a l’Emprenedoria C3pBOT dels Jesuïtes - Col·legi Claver de Lleida   Premi ROBOTIX a les Joves Promeses 
 Els Hidrokids de l'Escola Príncep de Viana de Lleida 
 Premi LLEIDA.NET 
 a l’Entrenador Demorobots de la Fundació Escolàpia d'Igualada







Més informació a: 

COMPARTIR

About ÀgilServis

Entrades populars